2013-10-29 09:20:07
Φωτογραφία για Ο Σκαρμούτσος έφυγε από το εστιατόριο Αλάτσι του Σταύρου Θεοδωράκη
Πριν γίνει ένας από τους σεφ σταρ της χώρας, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ήταν γνωστός στους ανά την Αττική – και όχι μόνο- ρέκτες της κρητικής κουζίνας αφού ήταν ο σεφ που από την πρώτη στιγμή μπήκε στην κουζίνα του εστιατορίου που έστησε στην Αθήνα ο έτερος Κρητικός γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης. Η νέα σεζόν όμως βρίσκει το Αλάτσι χωρίς τον Σκαρμούτσο αλλά με μια από τις πιο δυνατές μεταγραφές της χρονιάς και με το Μενού να μην κοιτάζει πλέον μόνο προς την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία Σκαρμούτσου- Θεοδωράκη έληξε αλλά στην κουζίνα μπαίνει ο ορμητικός περιζήτητος σεφ που γνωρίσαμε στο Milos του Ηilton: Ο Περικλής Κοσκινάς. Το μενού αλλάζει ριζικά, ο προσανατολισμός παραμένει ελληνικός, με σαφείς αναφορές στην Κρήτη, αλλά όχι μόνο... Πάντως για όσους ανησυχούν, το περίφημο κατσικάκι με σταμναγκάθι παραμένει στο μενού. Το μεσημέρι θα υπάρχει πλέον και πιο οικονομικό μενού.

Μιλώντας στον γαστρονόμο ο Περικλής Κοσκινάς (φωτό επάνω) είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να βάλω ταμπέλα στο φαγητό που θα κάνουμε, αν και σίγουρα θα έχει έναν ελληνικό προσδιορισμό, δίχως, όμως, αυτό να είναι περιοριστικό. Σίγουρα πάντως θα έχουμε αρκετά ωμά ψάρια (καρπάτσιο)».

Πηγή: iefimerida
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΟ ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΙΣ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΠΑΟ ΧΩΡΙΣ ΤΡΕΙΣ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ