2013-10-29 14:13:06
Φωτογραφία για Το Δημόσιο κατέβαλε οφειλές 350,9 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ
Συνολικά 350,9 εκατ. ευρώ θα καταβάλει το Δημόσιο στην ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, ενώ εξετάζεται και... ο συμψηφισμός απαιτήσεων ύψους 293 εκατ. ευρώ που έχει εγείρει η επιχείρηση έναντι του Δημοσίου για επενδύσεις της περιόδου 2000-2010.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της προαπαιτούμενης δράσης του Μνημονίου για αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου προς τις εταιρείες ύδρευσης και αποχέτευσης έχει ήδη καταβάλει στην ΕΥΔΑΠ 169 εκατ. ευρώ για την εξοφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών Δήμων, έχει καταβάλει 69,3 εκατ. ευρώ για το συσσωρευμένο έλλειμμα του προγράμματος προκαθορισμένων παροχών των εργαζομένων στην εταιρεία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πληρώσει 112,6 εκατ. ευρώ για έργα που έχει κατασκευάσει η ΕΥΔΑΠ για το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ και το υπουργείο Μεταφορών , Υποδομών και Δικτύων.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε εκκρεμότητα παραμένουν πρόσθετες απαιτήσεις ύψους 293 εκατ. ευρώ που έχει η ΕΥΔΑΠ για επενδύσεις που πραγματοποίησε την περίοδο 2000-2010. Το εν λόγω ποσό αναμένεται να συμψηφισθεί με απαιτήσεις του Δημοσίου έναντι της εταιρείας , ωστόσο για να γίνει αυτό θα απαιτηθεί η έγκριση της τρόικας.

Το Βήμα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ