2013-10-29 16:51:08
Φωτογραφία για Η Αττικό Μετρό Α.Ε. έχει εφαρμόσει πλήρως όλες τις μισθολογικές μειώσεις και το ενιαίο μισθολόγιο
Τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησαν στον Τύπο δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, οι μισθοί των εργαζομένων της Αττικό Μετρό Α.Ε. (Κατασκευαστική) αποκλίνουν από το ενιαίο μισθολόγιο.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και ο τρόπος με τον οποίο έχουν συνταχθεί και παρουσιάζονται, θίγουν τους εργαζόμενους της Αττικό Μετρό Α.Ε. , που τα τελευταία χρόνια υπόκεινται σε συνεχείς μειώσεις αποδοχών, οι οποίες φθάνουν συνολικά μέχρι σήμερα το 40% κατά μέσο όρο, και σε ορισμένες περιπτώσεις υψηλόβαθμων εξειδικευμένων και έμπειρων στελεχών φθάνουν στο 70%.

Επομένως, τα ποσά με το μέσο κόστος που αναφέρονται στα δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται πλέον στις πραγματικές καταβαλλόμενες μεικτές αποδοχές των εργαζομένων στην Αττικό Μετρό Α.Ε.

Η εταιρεία έχει εφαρμόσει, άμεσα και στο ακέραιο, όλους τους Νόμους καθώς και τις σχετικές εγκυκλίους που αφορούν τις μειώσεις αποδοχών και εναρμονίστηκε πλήρως με το ενιαίο μισθολόγιο. Ως εκ τούτου, η μεθοδευμένη παραπλάνηση με πλασματικά ποσά αποσκοπεί στην βαθμιαία αποδόμηση της εικόνας της Αττικό Μετρό Α.Ε..


Οι εργαζόμενοι στην Αττικό Μετρό Α.Ε. με το έργο τους έχουν εκτελέσει και παραδώσει, με ασφάλεια, σε λειτουργία στο επιβατικό κοινό 31 χλμ γραμμής με 29 σταθμούς στην Αθήνα και σήμερα υλοποιούν το Μετρό Πειραιά με 7,6 χλμ γραμμής και 6 σταθμούς και το Μετρό Θεσσαλονίκης με 15,1 χλμ γραμμής και 18 σταθμούς.

Αναφορικά δε, με την εμφάνιση ζημιών ύψους πλέον των 140 εκ. € στον ισολογισμό της Αττικό Μετρό Α.Ε. για το 2012, η αλήθεια είναι ότι το ποσό αυτό αφορά κυρίως στην λογιστική απόσβεση των παγίων του Έργου της Α.Μ. δηλαδή της περιουσίας όλων των φορολογουμένων. Δεδομένου ότι η Α.Μ. δεν έχει έσοδα καθώς σχεδιάζει και υλοποιεί έργα που παραδίδει σε άλλη εταιρεία προς εκμετάλλευση, θα ήταν απορίας άξιο εάν περίμενε κανείς η Α.Μ. να παρουσιάζει κέρδη.

Η μεθόδευση και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από το σοβαρό έργο που παράγει η εταιρεία και το υψηλό επίπεδο εμπειρίας και κατάρτισης του επιστημονικού προσωπικού της, οδηγεί σε σκόπιμη απαξίωσή της, αφήνοντας εύλογα ερωτήματα για το μεγαλύτερο συνεχιζόμενο έργο που υλοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και δημιουργεί «χρέος» 3,5 περίπου δις. Ευρώ.

Για το ΔΣ-ΣΕΑΜ

Γιάννης Κωστοβασίλης Γιώργος Κανάρης

Πρόεδρος Δ.Σ. Γεν. Γραμματέας Δ.Σ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ