2013-10-29 17:20:12
Φωτογραφία για Ελεγκτές Μετρό: Ποιος ξυλοδαρμός επιβάτη; - Εκείνος έριξε κουτουλιά στον υπάλληλο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ για το φερόμενο ξυλοδαρμό επιβάτη του Μετρό από ελεγκτή και κάνουν λόγω για παραπληροφόρηση. Με επιστολή της προς την Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρουν ο άνδρας που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα επίθεσης από τον ελεγκτή ήταν αυτός που επιτέθηκε.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή «ο κ. Μουτζαράκης, όταν μετά από περίπου 20 λεπτά έφτασε στον σταθμό, μετά από υπόδειξη της συζύγου του εισέβαλε στον κλειστό χώρο που βρισκόταν ο ελεγκτής και με «κουτουλιά» τον χτύπησε στο στόμα, ενώ στη συνέχεια του προκάλεσε και κάταγμα σε ένα δάχτυλο του χεριού. Ο ελεγκτής με σοβαρά τραύματα στο στόμα και στα δόντια παρέμεινε τρία 24ωρα στο νοσοκομείο... Οι εκδορές στο μέτωπο του κ. Μουτζαράκη προφανώς προκλήθηκαν από την «κουτουλιά» στο στόμα του ελεγκτή, ο οποίος υποβλήθηκε σε ράμματα στα χείλια και τα ούλα».

Η επιστολή της ΣΤΑΣΥ


Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας σας με τίτλο «Αγριος ξυλοδαρμός στο Μετρό» της 29ης Οκτωβρίου 2013, του συντάκτη σας κ. Γιάννη Μπασκάκη θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Το περιστατικό της 22ας Οκτωβρίου διαδραματίστηκε με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που περιγράφει ο συντάκτης σας, ο οποίος προφανώς έπεσε «θύμα» παραπληροφόρησης, με αποτέλεσμα η έγκριτη εφημερίδα σας να υιοθετήσει άκριτα τους ισχυρισμούς της μίας πλευράς, για ένα γεγονός που διενεργεί έρευνα η αστυνομία και θα επιληφθεί σύντομα η Δικαιοσύνη.

Επιπλέον με την υιοθέτηση των ισχυρισμών του κ. Γ. Μουτζαράκη και της κας Φ. Μερκούρη σπεύδετε- αποσιωπώντας μάλιστα την άποψη της εταιρείας μας (υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του συντάκτη σας με εκπρόσωπο της ΣΤΑΣΥ, διάρκειας 30 και πλέον λεπτών) και πολύ περισσότερο χωρίς να διασταυρωθούν οι ισχυρισμοί τους από την αστυνομία- να τους προσφέρετε «στήριξη» εν όψει της εκδίκασης των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί.

Για την ενημέρωση δε της εφημερίδας σας και των αναγνωστών της σας γνωρίζουμε ότι:

- Οταν η κα Μερκούρη υποβλήθηκε σε τυπικό έλεγχο του εισιτηρίου της και διαπιστώθηκε πως ήταν δυσανάγνωστη η εκτύπωση του χρόνου επικύρωσης, ο ελεγκτής, χωρίς να της επιδώσει κλήση- πρόστιμο, δεν της ζήτησε να επικυρώσει νέο εισιτήριο, απλώς της συνέστησε να ελέγχει την ορθή επικύρωση του εισιτηρίου της.

- Η κ. Μερκούρη δεν βρέθηκε ποτέ «σε κρίση πανικού», όπως αναφέρει ο συντάκτης σας, εξ αιτίας της δήθεν κακής συμπεριφοράς του ελεγκτή και αυτό διαπιστώνεται από το οπτικό υλικό, που έχει κατατεθεί στην αστυνομία.

- Ο κ. Μουτζαράκης, όταν μετά από περίπου 20 λεπτά έφτασε στον σταθμό, μετά από υπόδειξη της συζύγου του εισέβαλε στον κλειστό χώρο που βρισκόταν ο ελεγκτής και με «κουτουλιά» τον χτύπησε στο στόμα, ενώ στη συνέχεια του προκάλεσε και κάταγμα σε ένα δάχτυλο του χεριού. Ο ελεγκτής με σοβαρά τραύματα στο στόμα και στα δόντια παρέμεινε τρία 24ωρα στο νοσοκομείο και προκαλεί ερωτηματικά η περιγραφή του συντάκτη σας πως... «υπήρξε μια απότομη κίνηση και τα κεφάλια τους συγκρούστηκαν». Οι εκδορές στο μέτωπο του κ. Μουτζαράκη προφανώς προκλήθηκαν από την «κουτουλιά» στο στόμα του ελεγκτή, ο οποίος υποβλήθηκε σε ράμματα στα χείλια και τα ούλα.

- Οι ισχυρισμοί του, τέλος, ότι δέχθηκε επίθεση από 5 άτομα και πως ο ελεγκτής τον απείλησε με χαρτοκόπτη δεν επιβεβαιώνονται από καμία μαρτυρία, όχι μόνο των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, αλλά και του Ειδικού Φρουρού της αστυνομίας, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο και παρενέβη ταχύτατα, προκειμένου να απομακρύνει τον κ. Μουτζαράκη και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση την πραγματική διάσταση του περιστατικού θα αποκαλύψει τόσο η αστυνομική όσο και η δικαστική έρευνα.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αναμένει τόσο την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας όσο και την δικαστική απόφαση προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στον ή στους υπαιτίους του συμβάντος.

Την ολοκλήρωση της έρευνας και την κρίση της Δικαιοσύνης θα έπρεπε να περιμένει και η εφημερίδα σας, πριν δημιουργήσει εντυπώσεις και «ανακαλύψει» ενόχους με το δημοσίευμά της.

Για λόγους ηθικής τάξεως, καθώς είναι τουλάχιστον ατυχές να κατηγορούνται εργαζόμενοι που έκαναν σωστά τη δουλειά τους, ζητάμε τη δημοσίευση των παραπάνω απόψεων της εταιρείας μας, στον ίδιο χώρο όπου δημοσιεύσατε το «ρεπορτάζ» του κ. Μπασκάκη.

Το Γραφείο Τύπου της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ