2013-10-29 17:22:18
Φωτογραφία για Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: «ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ»...
«Ώς εδώ και μη παρέκει» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις, καθώς -όπως ανέφερε- «μέχρι στιγμής άνω του 50% των συνταξιούχων πληρώνονται με συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, ενώ πάνω από το 25% βρίσκονται μεταξύ 500 και 700 ευρώ».

Αναρωτήθηκε μάλιστα ρητορικά «πώς να ζήσει ένας συνταξιούχος, πώς να γιατροπορευτεί, πώς να έχει τα στοιχειώδη, ενώ έδωσε τα πάντα σε όλη του τη ζωή για να μπορεί να έχει αυτή την ασφάλιση και αυτήν τη σύνταξη σήμερα;».

«Ενώ ετοιμάζονται και νέα μέτρα, ταυτόχρονα δεν έχουν μπει σε εφαρμογή τα ήδη ψηφισμένα μέτρα. Από το 2014 θα έχουμε σοβαρές περικοπές στα εφάπαξ και στο ΕΚΑΣ σε αυτούς που είναι κάτω των 65 ετών και βεβαίως θα υπάρξουν δραστικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από 1/6/2014» συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ χαρακτήρισε απαράδεκτη οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τον Έλληνα συνταξιούχο ή τον εργαζόμενο που θα βγει στη σύνταξη και υπογράμμισε την αναγκαιότητα «συναγερμού παντού» στους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους, καθώς και στους εργαζόμενους που ανήκουν σε μια σειρά «ειδικών» ταμείων στα οποία επίκεινται μειώσεις συντάξεων.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ