2013-10-29 18:38:08
Φωτογραφία για Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής είχε την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με τον Υπουργό, κ. Γιάννη Μανιάτη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», η κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και η εξεύρεση μόνιμης λύσης που θα εξασφαλίζει την αποτελεσματική λειτουργία και διαχείρισή του.

Το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με το Νόμο 4002/22.8.11 (Συγχώνευση Νομικών Προσώπων σε νέο Φορέα) συγχωνεύθηκε σε ένα ενιαίο ΝΠΙΔ, με τον Οργανισμό Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ελαιώνα και το Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης του ποταμού Κηφισού, ονομάζεται «Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής», εποπτεύεται από το ΥΠΕΚΑ και δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα (οικονομικά, διαχειριστικά, οργανωτικά, τεχνικά, περιβαλλοντικά, θέματα προσωπικού και ασφάλειας κλπ) που αντιμετωπίζει το Πάρκο και που το έχουν φτάσει στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση
. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, εξέφρασε την ξεκάθαρη πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να συμβάλει στην εξεύρεση οριστικής και βιώσιμης λύσης για το Πάρκο, προς όφελος των πολιτών, αλλά παράλληλα τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης βιωσιμότητας του Πάρκου, από το ΥΠΕΚΑ, στην οποία θα αναλυθούν όλα τα δεδομένα. Από την πλευρά του, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γιάννης Μανιάτης, δεσμεύτηκε ότι σύντομα το Υπουργείο θα επανέλθει με συγκεκριμένη επικαιροποιημένη μελέτη, προκειμένου να προχωρήσουν σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό λειτουργίας και βιωσιμότητας του Πάρκου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε σχετικά: «Το Πάρκο Τρίτση είναι ένα μεγάλο πάρκο, έξι φορές μεγαλύτερο από το Πεδίον του Άρεως, ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Πρέπει όλοι να το αντιμετωπίσουμε με το σεβασμό που του αξίζει και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι η εκπόνηση από το ΥΠΕΚΑ μιας ολοκληρωμένης μελέτης, η οποία και θα μας δείξει την πρόταση – λύση που πρέπει να ακολουθήσουμε. Αυτό που χρειάζεται είναι μια μόνιμη και οριστική λύση και όχι αποσπασματικές και προσωρινές δράσεις.

Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής είμαστε εδώ για να συμβάλουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, ώστε ο σημαντικός αυτός χώρος πρασίνου να γίνει και πάλι πόλος έλξης για τους κατοίκους, όχι μόνο των Δήμων που γειτνιάζουν με αυτό αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κ. Απ. Κακλαμάνης, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Γ. Μανιάτης, η Γεν. Γραμμ. ΥΠΕΚΑ, κα Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, κ. Κ. Τριάντης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Κ. Παπαντωνίου, ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Ν. Ζενέτος, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, κα Μαρία Παπαναγιωτάκη, και υπηρεσιακοί παράγοντες από όλους τους φορείς που σχετίζονται με το θέμα του Πάρκου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ