2013-10-29 19:09:53
Φωτογραφία για ΙΣΑ: ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΞΟΝΙΚΩΝ ΤΟΜΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ''ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ''
Την άμεση επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με τη διακοπή  της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ζητά από τη διοίκηση του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Είχε προηγηθεί καταγγελία  της πενταμελούς επιτροπής  της ΕΙΝΑΠ ότι ο «Ευαγγελισμός» έχει μείνει χωρίς αξονικό τομογράφο από την Παρασκευή κάνοντας λόγο για σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουν οι ασθενείς.

Ο ΙΣΑ με σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η επισκευή των  αξονικών τομογράφων του νοσοκομείου και  καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου να προχωρήσει  σε κατεπείγουσα εξέταση των ευθυνών για τη έγκαιρη επισκευή τους. Επίσης ο ΙΣΑ αναφέρει ότι γνωρίζει από τις 25 Οκτωβρίου το πρόβλημα που επικρατεί καθώς και ότι οι  ασθενείς διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία που ωστόσο εδώ και μήνες έχουν έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό. 

Χαρακτηρίζει την υπάρχουσα κατάσταση επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών ιδιαιτέρως κατά τις γενικές εφημερίες. Μάλιστα αναφέρει ότι  σύμφωνα με όσα περιγράφει ο Σύλλογος των εργαζομένων, ο εφημερεύων ακτινολόγος του «Ευαγγελισμού» διακομίζει εκ νέου τα περιστατικά που έχει δεχθεί από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ελλάδας προς το «Γ.Γεννηματάς», από όπου μετά τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας πρέπει ξανά να επιστρέψουν στον Ευαγγελισμό για την τελική αντιμετώπιση.

«Μέχρι 5 διακομιδές δηλαδή πρέπει να εκτελέσει το ΕΚΑΒ για έναν περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας» τονίζει ο ΙΣΑ

«Σας καλούμε όπως άμεσα επιλύσετε το σοβαρότατο αυτό ζήτημα και όπως προβείτε σε κατεπείγουσα εξέταση των ευθυνών για την μη έγκαιρη επισκευή των αξονικών τομογράφων του Ευαγγελισμού και των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού στα υπόλοιπα νοσοκομεία, καθότι από τις παραλείψεις αυτές κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές» καταλήγει η ανακοίνωση.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ