2013-10-29 22:59:07
Φωτογραφία για «ΒΟΜΒΕΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΪΣΙ ΛΟ!
Ο Έισι Λο φέρεται να παραχώρησε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Αμερικανός γκαρντ των πρωταθλητών Ευρώπης, βάσει του δημοσιεύματος, φέρεται να δήλωσε αναφερόμενος στον Δημήτρη Διαμαντίδη πως «δεν μου αρέσει να μιλάω άσχημα για ανθρώπους στα Media... Πιστεύω πως προστατεύεται πολύ τόσο απο τους συμπαίκτες του, όσο και απο τους διαιτητές. Αμα τον δείτε στην Euroleague και στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα προσέξετε πως είναι σαν να παίζουνε δυο διαφορετικοί παίχτες. Στην Euroleague δεν τον προστατεύουν και τόσο, οπότε δεν είναι και τόσο καλός αμα δείτε. Στοιχηματίζω πως αμα παίξουμε με τον Παναθηναικό στην Euroleague, τότε θα τον κερδίσουμε με 20 πόντους».

Όταν ρωτήθηκε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο φέρεται να είπε: «Ε; Ποιός είναι αυτός; Έχουμε τέσσερις Δημήτρηδες στην ομάδα μας... Α... Δεν ξέρω τι να πω. Δεν τον ξέρω καν. Γνωρίζω μόνο ότι μου λένε οι συμπαίκτες μου, ότι πολύ συχνά κάνει πολλές δηλώσεις εναντίον μας. Πως δεν είμαστε καλοί, πως πήραμε αναβολικά για να κερδίσουμε την Euroleague. Δεν μπορώ να σχολιάσω ιδιαίτερα».


Τέλός, όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τους Διαμαντίδη και Σπανούλη, είπε: «Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Δεν υπάρχει κάν δίλλημα. Ο Σπανούλης είναι πολύ καλύτερος».

Αποσπάσματα από την συνέντευξη (;) του Έισι Λο στο "gotgamexperts.blogspot.co.uk", καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν ο παίκτης του Ολυμπιακού πράγματι την παραχώρησε.

J: Ποιοί πιστεύεις πως είναι οι top 3 point guards στο NBA αυτή τη στιγμή;

A: Rondo, Chris Paul και Tony Parker.

J: Top 3 Ευρωπαίοι point guards. Τι λες;

A: Ο Zoran Planinic της Efes πιστεύω είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη. Είναι σίγουρα ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχω αναγκαστεί να αντιμετωπίσω. Είναι ο αγαπημένος μου Ευρωπαίος παίχτης. Τώρα δυσκολεύομαι να σκεφτώ άλλους.

J: Ξέρεις πως έχουμε 2 από τους κορυφαίους εδώ;

A: Εννοείς τον Billy (Σπανούλη); Μα ο Billy δεν είναι point guard.

J: Οκ τοτε. Ας πούμε τους Top 3 combo guards.

A: E ναι τότε προφανώς ο Billy μπαίνει στους Top. Tώρα για τον τρίτο δεν ξέρω. Ας βάλουμε τον Διαμαντίδη, αν και πιστεύω πως δεν είναι ένας απο τους καλύτερους. Σίγουρα είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, οπότε ας τον βάλουμε για όλα όσα έχει κατακτήσει. Αλλά δεν νομίζω πως ανήκει στους καλύτερους. Υπάρχουνε και καλύτεροι απο αυτόν, αλλά αυτός κατέκτησε περισσότερα.

J: Top 3 Αμερικάνοι που παίζουνε εκτός NBΑ αυτή την στιγμή;

A: Αν μπορώ να υπολογίσω τον εαυτό μου τότε ναι θα τον βάλω. Απο εκεί και έπειτα μου αρέσει πολύ ο Sonny Weems της CSKA και ο Jamon Lucas της EFES.

J: Ας μιλήσουμε για τον τρόπο παιχνιδιού σου λίγο. Είσαι ένας σύγχρονος guard. Μπορείς να ντριμπλάρεις, να πασσάρεις, να κάνεις drive και να σουτάρεις. Τι απο όλα αυτά σου αρέσει;

A: Μου αρέσει πολύ να κάνω drive και να δημιουργώ εν συνεχεία για τους συμπαίκτες μου. Μου αρέσει να τους προσφέρω τον εύκολο τρόπο να σκοράρουνε.

J: Πως νιώθεις μετά και τον τραυματισμό σου;

A: Νιώθω μια χαρά. Έχω παίξει και σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής, αλλά έχασα σχεδόν όλη την προετοιμασία και θέλω λίγο καιρό να βρεθώ στα επίπεδα φυσικής κατάστασης που επιθυμώ.

J: Θέλω να γίνεις πιο θρασύς, να σου πω την αλήθεια.

A: Μην ανυσηχείς θα γίνω. Κανένα πρωτάθλημα δεν κερδίζεται απο τον Οκτώβριο.

J: O Απόστολος δηλώνει φαν του Παναθηναικού, εγώ του Ολυμπιακού, οπότε σε θέλω στην τοπ φόρμα σου την άνοιξη.

J: Υπάρχει κάτι πολύ ενδιαφέρον που έκανες όταν ήσουνα νεότερος. Άλλαξες το shooting hand σου απο το δεξί στο αριστερό. Βλέπουμε τον Tristan Thompson του Cleveland που το προσπαθεί αυτό τον καιρό αλλά δεν έχει και τόση επιτυχία. Εσύ πως το κατάφερες;

A: Ήμουνα νέος και μόλις στο Λύκειο όταν δοκίμασα το συγκεκριμένο εγχείρημα. Είναι πιο εύκολο όταν είσαι νέος και ακόμα μαθαίνεις, παρά απο όταν είσαι ήδη επαγγελματίας παίχτης. Είχα σπάσει το χέρι μου και απλά ο πατέρας μου, μου έλεγε να σουτάρω με το αριστερό και κάπως έτσι έμαθα. Για 2 - 3 μήνες έκανα εξάσκηση με το αριστερό και δεν μου πήρε παραπάνω.

J: Ας μιλήσουμε λίγο για τον Ολυμπιακό. Πές μου τι πιστεύεις για την καινούρια γραμμή ψηλών που διαθέτει η ομάδα. Δείχνετε να μπορείτε να κοντράρετε πολύ καλύτερα τον Παναθηναικό στους ψηλούς φέτος, από όσο μπορούσατε πέρσι.

A: Μου φαίνεται αυτός ήταν ο πρωταρχικός στόχος των προπονητών. Να μπορέσει να ισχυροποιήσει την front line μας και δείχνουνε να το κατάφεραν μια χαρά. Πιστεύω πως πέρσι το πρόβλημα μας ήταν πως δεν μπορούσαμε να κοντράρουμε την αθλητικότητα των Lasme και Gist. Πιστεύω πως και στο παιχνίδι της πρεμιέρας είδαμε πως μπορούμε πλέον να τους κοντράρουμε σε αθλητικότητα και αλτικότητα με τις νέες μας προσθήκες. Συνεχίζω να πιστεύω πως τα βασικά κλειδία της λειτουργίας της ομάδας βρίσκονται σε εμένα και τον Σπανούλη, αλλά οι προσθήκες μας στους ψηλούς μας δίνουνε ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα σαν ομάδα, μας κάνουνε πιο επινίνδυνους στην αλτικότητα και στα επιθετικά ριμπάουντ και στα κοψίματα. Όλοι τους είναι ψηλοί και έχουνε σπουδαία προσόντα.

Μην με παρεξηγήσετε. Πιστεύω πως ο Kyle Hines είναι ένας σπουδαίος παίχτης, με τρομερά προσόντα, και ίσως ένας απο τους καλύτερους Centers αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Αλλά ήταν κοντός και πολύ μόνος. Φέτος έχουμε πλουραλισμό και ενέργεια και ύψος στην ρακέτα μας. Ο Kyle ήταν ένας απο τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας μας. Φέτος δοκιμάζουμε κάτι καινούριο τελείως στην γραμμή των ψηλών, ωστόσο πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε και πολύ ψηλά και να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

J: Ποια η γνώμη σου για τον Matt Lojeski;

A: Είναι τρομερός παίχτης. Δεν περίμενα να δέσει τόσο άμεσα με την ομάδα. Καταπληκτικος σουτέρ τριών πόντων και θα με βοηθήσει πολύ στο παιχνίδι μου, ούτως ώστε να μπορώ να μπώ μέσα στο καλάθι και να πασσάρω έξω προς αυτόν. Είναι επικίνδυνος πολύ και δεν μπορεί κανείς αντίπαλος να τον αφήνει ελεύθερο.

J: Ποια πιστεύεις πως είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στον Lojeski και τον Κώστα Παπανικολάου;

A: Ο Παπανικολάου είναι ένας σπουδαίος παίχτης και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Είναι πολύ σκληρός παίχτης και πάρα πολύ αλτικός και πολύ καλός στην άμυνα, όπως επίσης και καλός σουτέρ. Ο Matt, μπορεί να μην τον διακατέχει η ίδια σκληράδα και να θέλει ακόμη δουλειά στην άμυνα, αλλά είναι τρομερός σουτέρ και μπορεί να δημιουργήσει και μόνος του σούτ για τον εαυτό του.

J: Πιστεύεις πως ο Ιωάννης Παπαπέτρου μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον Παπανικολάου; Ποιά η γνώμη σου για αυτόν;

A: Είναι νέος, έχει όλο το μέλλον μπροστά του και πιστεύω πως σίγουρα θα παίξει στο NBA κάποια μέρα. Μπορεί να μην έχει παίξει πολύ μέχρι τώρα, αλλά στις προπονήσεις δείχνει πολλά προσόντα που σίγουρα θα του βγούνε σε καλό. Μου φαίνεται πως θα παίξει μια με δύο χρονιές στον Ολυμπιακό και μετά θα είναι έτοιμος για να πάει στο NBA.

J: O Kyle ήταν ένας απο τους καλύτερους σου φίλους σωστά; Σοκαρίστηκες όταν αποφάσισε να αποχωρήσει απο την ομάδα; Έφυγε εν τέλει για τα λεφτά απο την ομάδα;

A: Ναι ήταν ένας απο τους καλύτερους μου φίλους. Αλλά μάλλον περίμενα να φύγει φέτος. Ήθελε ένα καλό συμβόλαιο. Πόσα τέτοια μπορεί να πάρει ένας παίχτης στην καριέρα του; Δεν ήμουν στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε εκείνον και την ομάδα, αλλά πιστεύω πως εν τέλει για αυτό έφυγε. Για ένα καλό συμβόλαιο.

J: Πιστεύεις πως πήρε όλον τον σεβασμό που του άξιζε σαν παίχτης εδώ; Τι πιστεύεις εσύ για την προσφορά του στην ομάδα;

A: Είναι ένας απο τους καλύτερους ψηλούς που έχω δει. Έχει σκληρή και τρομερή ψυχή δεν τα παρατάει με τίποτα. Έδωσε πολύ ενέργεια στην ομάδα μας. Έχει κερδίσει πάρα πολλές μάχες απέναντι σε πολύ ψηλότερους αντιπάλους. Δεν μπορούνε να το κάνουνε πολλοί αυτό το πράγμα. Και ήταν πάντα παρών στα μεγάλα παιχνίδια και κατάφερνε να ξεχωρίζει. Στενοχωρήθηκα πολύ που έφυγε αλλά τον καταλαβαίνω. Έχω και εγώ οικογένεια και μπορώ να καταλάβω τους επαγγελματικούς λόγους για τους οποίους έφυγε και του εύχομαι κάθε επιτυχία για την καριέρα του.

J: Ο Pero Antic μας σόκαρε όλους με τη κίνηση του να μετακομίσει στο NBA και στους Atlanta Hawks A: Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Pero. Πολλές φορές τον ρώτησα γιατί δεν δοκίμαζε στο ΝΒΑ και πολλές φορές μου απάνταγε “Δεν ξέρω” και ξαφνικά υπέγραψε για τους Hawks. Έχουμε μιλήσει και δηλώνει πολύ χαρούμενος στην Atlanta, και του εύχομαι να τα καταφέρει και να ξεχωρίσει εκεί. Έχει πολλά προσόντα.

J: Συμφωνείς με την απόφαση του Παπανικολάου να αποχωρήσει;

A: Δεν μπορώ να πω αν συμφωνώ η όχι. Αλλά η Barcelona είναι ένας μεγάλος σύλλογος, δεν μπορούνε πολλοί να απορρίψουν πρόταση απο αυτή την ομάδα. Και δείξαν πως τον θέλαν πολύ στην ομάδα τους και πιστεύω πως εκεί θα έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο απο ότι στον Ολυμπιακό. Θα μπορέσει να δείξει ακόμη περισσότερο τα προσόντα του, κυρίως επιθετικά. Αν το σκεφτείς, όλοι όσοι αποχώρησαν απο την ομάδα, πήρανε πολύ καλά συμβόλαια. Το καταλαβαίνω. Μας αρέσει πολύ να παίζουμε μαζί, να παίζουμε αυτό το τρομερό παιχνίδι που λέγεται μπάσκετ, αλλά επίσης έχουμε επιλέξει να είμαστε και επαγγελματίες αθλητές και σίγουρα έχουμε και άλλα πράγματα να σκεφτούμε. Χαίρομαι πολύ που έμεινα στον Ολυμπιακό ειλικρινά, αλλά μην με παρεξηγείτε, πήρα και εγώ ένα καλό συμβόλαιο.

J: Πιστεύεις πως ο Dunston μπορεί να καλύψει το κενό του Kyle;

A: Σαφώς. Πιστεύω πως ο ίδιος θα είναι η έκπληξη της φετινής Euroleague. Έχει πολλά κοινά με τον Hines αλλά είναι και αρκετά ψηλότερος. Θα κάνει τρομερή δουλειά. Θα γίνει ένας απο τους καλύτερους ψηλούς στην Ευρώπη. Παίζει πολύ σκληρά και έχει πολύ μεγάλο κίνητρο.

J: Βρίσκεις πολλές διαφορές στον τρόπο προπόνησης του Ivkovic με τον Γιώργο Μπαρτζώκα;

A: Δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να το απαντήσω αυτό. Με τον Ivkovic δούλεψα για μόλις λιγους μήνες. Και οι δυο πάντως έχουν πολύ έξυπνα μυαλά και ξέρουνε πάρα πολλά για το μπάσκετ. Δεν ξέρω πως μπορώ να βάλω σε λόγια τις διαφορές τους. Έχουν διαφορές αλλά είναι και οι δυο σπουδαίοι.

J: Πως είναι να έχεις τον Βασίλη Σπανούλη σαν αρχηγό και συμπαίκτη σου;

A: Είναι τρομερός αρχηγός και ακόμη πιο σπουδαίος παίχτης. Πιστεύως πως όλοι οι παίχτες σε μια ομάδα θέλουνε να βλέπουνε αν και κατά πόσο ενδιαφέρεται ο αρχηγός τους για τους ίδιους, και ο Σπανούλης αγαπάει και ενδιαφέρεται τόσο για την ομάδα όσο και για τους συμπαίκτες του. Δουλεύει πολύ σκληρά και θέλει πάντα να κερδίζει.

J: Πως είναι εκτός των τεσσάρων γραμμών;

A: Είναι πολύ φιλικός σαν άνθρωπος. Πολύ τίμιος. Τα παιδιά μας πάνε μαζί σχολείο και οι γυναίκες μας κάνουνε πολύ παρέα. Είναι σπουδαίος οικογενειάρχης και καταπληκτικός άνθρωπος.

J: Νιώθεις σαν παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους παίχτες στην ομάδα;

A: Ναι μπορεί να είμαι μόλις δυο χρόνια στην Ελλάδα, αλλά θέλω πολύ να είμαι χρήσιμος τόσο προς την ομάδα όσο και προς τους νέους παίχτες. Κάποτε κάποιοι βοηθούσαν εμένα. Θέλω και εγώ να κάνω το ίδιο. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο ήρεμος και χρήσιμος γίνεται ούτως ώστε να μπορέσουνε όλοι τους να κάνουνε σπουδαία καριέρα. Είναι ένας ρόλος που με ενθουσιάζει πάρα πολύ.

J: Πως είναι να παίζει κανείς στο μεγάλο ντέρμπι ενάντια στον Παναθηναικό;

A: Είναι σίγουρα ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, ίσως το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Κρίνονται τίτλοι στα παιχνίδια μεταξύ μας. Αλλά προσπαθώ να μην φανατίζομαι τόσο πολύ. Άλλωστε είμαι και ξένος και σίγουρα αυτοί που ζούνε εδώ πολλά χρόνια και ξέρουνε απο τέτοια μάτς σίγουρα παθιάζονται πολύ περισσότερο απο όσο μπορώ να παθιαστώ εγώ. Δεν αντιπαθώ τον Παναθηναικό όταν παίζουμε, σίγουρα όχι τόσο όσο κάποιοι συμπαίκτες μου όταν τους βρίσκουνε αντίπαλους.

J: Έχεις ξαναδεί ποτέ τέτοια παιχνίδια με τόσο φανατισμό, τόση αδρεναλίνη και τόση ένταση; Όπως το Παρτιζάν - Ερυθρός Αστέρας ας πούμε;

A: Όχι, όχι ποτέ. Είναι πεδίο μάχης τα μάτς μεταξύ μας. Όσο και αν σου ανεβάζουνε την αδρεναλίνη, αλλό τόσο σε κάνουνε να τρομάζεις. Κάποιες φορές δεν νιώθεις ασφαλής απο τους φιλάθλους. Είναι εμπειρίες που σπάνια αν όχι ποτέ τις ζείς στην Αμερική. Είναι σίγουρ κάτι πρωτόγνωρο να ζει ένας αθλητής, αλλά πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά να προφυλαχθείς επίσης.

J: Ποια η γνώμη σου για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;

A: Ε; Ποιός είναι αυτός; Έχουμε τέσσερις Δημήτρηδες στην ομάδα μας.

J: Όχι δεν παίζει στην ομάδα σας. Είναι ο πρόεδρος του Παναθηναικού;

A: Α... Δεν ξέρω τι να πω. Δεν τον ξέρω καν. Γνωρίζω μόνο ότι μου λένε οι συμπαίκτες μου, ότι πολύ συχνά κάνει πολλές δηλώσεις εναντίον μας. Πως δεν είμαστε καλοί, πως πήραμε αναβολικά για να κερδίσουμε την Euroleague. Δεν μπορώ να σχολιάσω ιδιαίτερα.

J: Για το σχόλιο του πως το Ρέθυμνο είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα φέτος μετά τον Παναθηναικό έχεις να πείς κάτι;

A: Μπα όχι. Δεν ξέρω τι να πω. Μάλλον αυτό είναι θέμα για τους Έλληνες.

J: Ποιά η γνώμη σου για τον Δημήτρη Διαμαντίδη;

A: Δεν μου αρέσει να μιλάω άσχημα για ανθρώπους στα Media.

J: Δεν είμαστε εδώ για να σε κάψουμε.

A: Πιστεύω πως προστατεύεται πολύ τόσο απο τους συμπαίκτες του, όσο και απο τους διαιτητές. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Είναι σίγουρα ένας σπουδαίος παίχτης, αλλά τόσο αυτός όσο και η ομάδα του έχουν μια μικρή διαιτητική εύνοια. Αμα τον δείτε στην Euroleague και στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα προσέξετε πως είναι σαν να παίζουνε δυο διαφορετικοί παίχτες. Στην Euroleague δεν τον προστατεύουν και τόσο, οπότε δεν είναι και τόσο καλός αμα δείτε.

Στοιχηματίζω πως αμα παίξουμε με τον Παναθηναικό στην Euroleague, τότε θα τον κερδίσουμε με 20 πόντους.

J: Οπότε να μην ρωτήσουμε ποιά η γνώμη σου για το μεγάλο δίλλημα στην Ελλάδα. Σπανούλης η Διαμαντίδης;

A: Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Δεν υπάρχει κάν δίλλημα. Ο Σπανούλης είναι πολύ καλύτερος.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ