2013-10-29 22:59:06
Φωτογραφία για Ισόβια και 16 χρόνια κάθειρξη για το μακελειό σε μπαρ της Σύρου
Ισόβια και κάθειρξη 16 ετών, επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο Νάξου στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 42χρονου Σπύρου Βάλβη τον Ιούλιο του 2012 σε μπαρ της Ερμούπολης.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Αθανάσιο Κωνσταντινόπουλο, 61 ετών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου 2012, ο 61χρονος ύστερα από αντιπαράθεση που είχε με τον 53χρονο θαμώνα Γιώργου Ψιλόπουλου, του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε σοβαρά, ρίχνοντας πάνω του εύφλεκτο υγρό, στο οποίο έβαλε φωτιά.

Στην συνέχεια πυροβόλησε με πιστόλι κατά του 42χρονου συνιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος μαζί με άλλους θαμώνες προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και τράπηκε σε φυγή.

Οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου μετά από λίγο ο 42χρονος κατέληξε, ενώ ο 53χρονος διεκομίσθη για νοσηλεία σε Νοσοκομείο των Αθηνών, λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων.


Περίπου δύο ώρες μετά το μακελειό, ο κατηγορούμενος συνελήφθη και υπέδειξε στους αστυνομικούς το όπλο που χρησιμοποίησε και το οποίο είχε πετάξει στη θάλασσα, στο λιμάνι της Ερμούπολης, από όπου ανασύρθηκε και κατασχέθηκε.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 61χρονο, ο οποίος εμφανίστηκε μετανοιωμένος και ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι πάσχει από σχιζοφρένεια και ότι τη μοιραία εκείνη νύχτα δεν είχε επίγνωση των πράξεών του.

directnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ