2013-10-29 23:06:33
Φωτογραφία για Ούτε την εποχή της χούντας δεν γινόταν αυτά ...Σούπερ Λίγκα
Με μια απαράδεκτη και αντισυνταγματική απόφαση..αποφάσισαν και διέταξαν να φιμώσουν όποιον τους κάνει κριτική και τυχαίνει να είναι μέλος ή παράγοντας ομάδας της Λίγκας.

ΕΣΗΕΑ και δημοσιογράφοι πρέπει να σταθούν εμπόδιο σε αυτό το αισχρό και κατάπτυστο άρθρο που γυρίζει την χώρα αιώνες πίσω..

Θέλουν με λίγα λόγια να σβήσουν όποια φωνή αντιστέκεται στον "αγγελικά πλασμένο" κόσμο του Ελληνικού ποδοσφαίρου...με πρόφαση ότι ένα μέλος του συνεταιρισμού,δεν μπορεί να δυσφημεί το πεντακάθαρο ελληνικό πρωτάθλημα...που όλως τυχαίος εδώ και ένα μήνα... προπονητές,διαιτητές,παίκτες αλλά και παράγοντες..σέρνονται στα δικαστήρια για την υπόθεση με τα στημένα,που έχουν ηχογραφηθεί με εισαγγελική παραγγελία από την ΕΥΠ.

Με λίγα λόγια θέλουν το προϊόν τους να απευθύνεται μόνο σε "αμνούς"..για αυτό και επιβάλουν με χουντικό τρόπο το νόμο της σιωπής Πρέπει να αποφασίσουν όμως εκεί στην Λίγκα..Ζούνε ή όχι σε δημοκρατική χώρα?


Με ποιο δικαίωμα καταπατούν κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα για να προσθέσουν άκρως φασιστικά άρθρα στο καταστατικό τους?

Αυτά καλό θα είναι να τα απαντήσει η ΕΣΗΕΑ και μάλλον κάποιος νομικός..

Γράφει το SKAI..

Πρωτοφανής προσπάθεια λογοκρισίας από την Σούπερ Λίγκα. Η διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος επιχειρεί ουσιαστικά να απαγορεύσει οποιαδήποτε κριτική στα τεκταινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρόκειται για μία τακτική μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο, σε ότι αφορά τα δημοκρατικά καθεστώτα, με την οποία η Σούπερ Λίγκα θέλει να περάσει διάταξη σύμφωνα με την οποία ΠΑΕ μέλος του συνεταιρισμού ή πρόσωπο συνδεόμενο με αυτή καθ οιοδήποτε τρόπο προβαίνει δημόσια σε δυσφημιστική ή απαξιωτική πράξη σε βάρος της Λίγκας ή του πρωταθλήματος, είτε ακόμη σε βάρος προσώπων με τις οποίες ο συνεταιρισμός έχει συνάψει συμβάσεις για τα δικαιώματα ή για την διαφημιστική προβολή, τότε θα μπορεί να επιβάλει πρόστιμο από δέκα έως 300 χιλιάδες ευρώ.

Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για αντισυνταγματική απόφαση η οποία προσκρούει στον νόμο περί ίσης μεταχείρισης των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, με την οποία ουσιαστικά απαγορεύεται κάθε κριτική στο πρωτάθλημα και τους χορηγούς του καταργώντας με τον τρόπο αυτό τον ρόλο της δημοσιογραφίας και της ελεύθερης έκφρασης.

Με την διάταξη αυτή η Σούπερ Λίγκα θέλει ουσιαστικά να προχωρήσει σε λογοκρισία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε μία περίοδο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τους στημένους αγώνες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η ειδική πειθαρχική διάταξη γίνεται με πρωτοβουλία εκπροσώπων ομάδων οι οποίες είναι υπόλογες στην δικαιοσύνη για την υπόθεση των χειραγωγημένων αναμετρήσεων και πως η συγκεκριμένη κίνηση επιχειρείται από άτομα που διολισθαίνουν στην παρανομία και προσπαθούν συνεχώς να επιβάλλουν τον νόμο της σιωπής.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει πλήθος αντιδράσεων τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο αφού πλέον η λογοκρισία ξεφεύγει από τα όρια του ποδοσφαίρου.

skai.gr

Το άρθρο που έφερε προς ψήφιση η Σούπερ Λίγκ για απαγόρευση κρίσεων ψηφίστηκε από τη Γ.Σ της Τρίτης με μεγάλη πλειοψηφία γράφει το  gazzetta.gr

Τελικά η Σούπερ Λίγκ ψήφισε υπέρ του προτεινόμενου νέου άρθρου 23Β σύμφωνα με το οποίο απαγορεύονται οι κρίσεις κατά του συνεταιρισμού και των ανθρώπων με τους οποίους έχει σχέση η διοργανώτρια αρχή και κρίνονται ως δυσφημιστικές! Παράλληλα η διάταξη «φωτογραφίζει» τον Παναθηναϊκό και τον ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου.

Το άρθρο πέρασε με 14 ψήφους υπέρ (σ.σ. συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣ που απέστειλε επιστολή) σε σύνολο 15 εκπροσώπων (σ.σ. ο Παναθηναϊκός είχε αποχωρήσει) και έτσι πέρασε η διάταξη που προβλέπει ποινή στις ομάδες, όταν κάποιο Μέσο κάνει δυσφημιστικά σχόλια για την Σούπερ Λίγκα...

Εκτός του ΠΑΣ που έστειλε επιστολή, η Ξάνθη εξέφρασε ερωτηματικά για τον όρο «συνεταιρισμός» στη σχετική διάταξη, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε αρνητικός και ζήτησε προθεσμία δύο ημερών προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για την εισήγηση. Επίσης, ο Απόλλωνας δεν ψήφισε υπέρ.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, η Γ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εκπρόσωποι της Super League στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. παραμένουν οι κ.κ. Πουλινάκης (ΠΑΕ ΟΦΗ), Κομπότης (ΠΑΕ Λεβαδειακός), Βρύζας (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) και ο πρόεδρος της Super League Γ. Μώραλης ως ex officio αντιπρόεδρος.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα ο Οικονομικός Απολογισμός και οι Οικονομικές Καταστάσεις χρήσεως 01.07.12 – 30.06.13

3/ Υπερψηφίστηκε με 13 ψήφους υπέρ και 3 κατά η διάταξη περί επιβολής πειθαρχικών ποινών κατά ΠΑΕ, η οποία δημόσια δυσφημεί ή απαξιώνει το συνεταιρισμό της Super League, τα πρωταθλήματα που αυτό διοργανώνει, τους τηλεοπτικούς του συνεργάτες και τους χορηγούς αυτού. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ο πρόεδρός της απουσίαζε εκτός Ελλάδος, τάχθηκε υπέρ της διάταξης με επιστολή της, η οποία για τυπικούς λόγους δεν προσμετρήθηκε στην ψηφοφορία. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε αναβολή καθώς συμφωνούσε επί της αρχής, αλλά διαφώνησε με συγκεκριμένα στοιχεία της διάταξης. Η SKODA Ξάνθη συμφώνησε με το σύνολο της διάταξης πλην συγκεκριμένου σημείου και γι αυτό την καταψήφισε. Η ΠΑΕ Απόλλων εξέφρασε επιφυλάξεις και καταψήφισε τη διάταξη, ενώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχώρησε προ της έναρξης της Γενικής Συνέλευσης».

eglimatikotita.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ