2013-10-29 23:00:14
Φωτογραφία για 18 νέα περιπολικά στην ΕΛ.ΑΣ. δια ... χειρός Γαλλίας και Λουξεμβούργου
Δεκαοχτώ περιπολικά αυτοκίνητα πρόσθεσε σήμερα στον όρχο της η αστυνομία ως προϊόν προσφοράς- δωρεάς της γαλλικής και της λουξεμβουργιανής αστυνομίας. 

Πρόκειται όπως σημειώνουν πηγές από την Κατεχάκη για καινούρια οχήματα, τα οποία άμεσα θα ενταχθούν σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής της ΕΛ.ΑΣ. προκεμένου στο μέτρο του δυνατού να μειωθούν κάπως τα προβλήματα που ταλανίζουν τον στόλο των οχημάτων είτε εξαιτίας παλαιότητας, είτε των

βλαβών που δεν επιδιορθώνονται εξαιτίας της ... έλλειψης χρημάτων- στάσης εμπορίου.

Διαβάστε τα αναλυτικά δελτία τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με τις δωρεές.

Επιπλέον οκτώ (8) επιβατικά αυτοκίνητα παρέλαβε η Ελληνική Αστυνομία σήμερα σε ειδική τελετή, ως δωρεά της Αστυνομίας του Λουξεμβούργου

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής παραβρέθηκαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος


Τα οχήματα παρέδωσε ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου στη χώρα μας κ. Christian Biever

Επιπλέον οκτώ (8) επιβατικά αυτοκίνητα παρέλαβε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (29.10.2013) το μεσημέρι, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ως δωρεά της Αστυνομίας του Λουξεμβούργου.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου στη χώρα μας κ. Christian Biever.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, στην ομιλία του, ανέφερε:

«Κύριε Πρέσβη σας ευχαριστώ που είστε μαζί μας σήμερα. Αυτό το οποίο είναι σημαντικό κύριε Πρέσβη δεν είναι μόνο η αξία της δωρεάς για την οποία έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας ευχαριστήσουμε σήμερα, αλλά κυρίως το γεγονός ότι μία χώρα όχι μεγάλου μεγέθους, όπως είναι το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου, αντιλαμβάνεται τις τεράστιες δικές μας ανάγκες υπό το κράτος της οικονομικής κρίσης και σπεύδει να δώσει το παράδειγμα στις πολύ μεγαλύτερες και ισχυρότατες ευρωπαϊκές χώρες, ένα παράδειγμα προσφοράς και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Οφείλω να σας πω ότι η ελληνική κοινωνία, η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ούτως ή άλλως ευγνώμονες προς την Κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, η οποία όλο το διάστημα της οικονομικής κρίσης υπήρξε πραγματικά φίλη της Ελλάδος και δια του απερχόμενου Πρωθυπουργού κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αρωγός της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν κύριε Πρέσβη την προσφορά των οκτώ αυτοκινήτων ως ένα ακόμα δείγμα της δικής σας αλληλεγγύης απέναντι στην ελληνική κοινωνία και την Ελληνική Αστυνομία, η οποία υπηρετεί το μεγάλο αγαθό της προστασίας, της αξιοπρέπειας, της περιουσίας και της ζωής των Ελλήνων πολιτών τη δυσχερέστατη αυτή ώρα.

Αυτό το οποίο έχει εξαιρετική σημασία για εμάς, επίσης, κύριε Πρέσβη και στο οποίο χρειαζόμαστε τη στήριξη της Κυβέρνησης του Μεγάλου Δουκάτου τους μήνες και τα χρόνια που έρχονται και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας που ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου, είναι οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της παράνομης πράξης για τη διάβαση των ευρωπαϊκών συνόρων χωρίς τα συνοδευτικά διαβιβαστικά έγγραφα, το δικαίωμα κράτησης των ατόμων αυτών τα οποία παραβιάζουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια της χώρας μας, καθώς επίσης και η ανάπτυξη μίας μεγάλης προσπάθειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευκόλυνση των επιστροφών των παράνομων μεταναστών στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Με τις σκέψεις αυτές κύριε Πρέσβη και με τη βεβαιότητα της συνέχισης της βαθειάς φιλίας με την Κυβέρνηση του Μεγάλου Δουκάτου επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, εκ μέρους μου, εκ μέρους της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και των στελεχών της, της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού».

Ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου κ. Christian Biever, στην ομιλία του ανέφερε:

«Κύριοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε και για αυτή την εκδήλωση που διοργανώσατε για την παράδοση και την παραλαβή των οχημάτων που προσέφερε το Δουκάτο του Λουξεμβούργου.

Έχω την τιμή να εκπροσωπώ εδώ τις Αρχές της χώρας μου και βεβαίως θα διαβιβάσω τα σχόλιά σας, όσον αφορά την παροχή υποστήριξης εκ μέρους του Λουξεμβούργου. Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, μπορείτε πραγματικά να υπολογίζετε σε εμάς, σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, μπορείτε να υπολογίσετε στη βοήθειά μας και την υποστήριξή μας.

Η δωρεά αυτών των οκτώ αυτοκινήτων στην Ελληνική Αστυνομία, είναι ουσιαστικά ο τρόπος με τον οποίο ανταποκριθήκαμε σε αίτημα των Ελληνικών Αρχών για την παροχή αυτού του είδους υποστήριξης και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την άψογη συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Ελληνική Αστυνομία όσο και την Ελληνική Πρεσβεία. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι αντιμετωπίζετε σοβαρότατο πρόβλημα με την οικονομική κρίση, ότι έχουν γίνει περικοπές και ελπίζουμε πραγματικά ότι με αυτή την προσφορά μας θα συμβάλουμε αποτελεσματικά στο πρόβλημα και ότι η συμβολή μας αυτή θα αποδειχθεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την επιθυμία ότι η κίνηση αυτή θα είναι μόνο η αρχή μιας συνεργασίας που μπορούμε να έχουμε και θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε δωρεά περισσότερων ακόμα αυτοκινήτων. Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα της Αστυνομίας, τα οποία πρόκειται να δημοπρατηθούν σε λίγο καιρό και αν εκφράσετε από την πλευρά σας ενδιαφέρον θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στη δωρεά και αυτών των αυτοκινήτων.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτή τη θέρμη τελετή, μπορούμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο και μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξη μας και την αλληλεγγύη μας, την αλληλεγγύη του Δουκάτου του Λουξεμβούργου».

Παρευρέθησαν επίσης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Ευθύμιος Λυγιδάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Αναστάσιος Λάσκαρης και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ