2013-10-30 01:05:14
Φωτογραφία για Κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να περάσουν στη χώρα τους 36 πυροκροτητές
Ξεκίνησε σήμερα στο Αμάν η δίκη τριών Σύρων που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να περάσουν παράνομα... στη χώρα τους 36 τηλεχειριζόμενους πυροκροτητές προκειμένου να βοηθήσουν τους εξεγερμένους που μάχονται κατά του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

«Οι τρεις κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι στο ξεκίνημα της δίκης» σε στρατοδικείο, δήλωσε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Νοεμβρίου.

«Κατηγορούνται ότι διέπραξαν ενέργειες που η κυβέρνηση αποδοκιμάζει και είναι πιθανό να βλάψουν τις σχέσεις της Ιορδανίας με άλλες χώρες και να εκθέσουν το βασίλειο σε πράξεις αντιποίνων», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι τρεις άνδρες, που εισήλθαν παράνομα στην Ιορδανία τον Ιούλιο, κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε πέντε χρόνια κάθειρξη. «Δύο εξ αυτών ζούσαν στην Ιρμπίντ, στη βόρεια Ιορδανία, ενώ ο τρίτος στον καταυλισμό προσφύγων Ζαατάρι», διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

«Είχαν έλθει σε επαφή με μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού με στόχο να περάσουν παρανόμως 36 πυροκροτητές με τηλεχειρισμό», σημείωσε ο ίδιος. Οι Σύροι συνελήφθησαν στη διάρκεια ενέδρας την 1η Σεπτεμβρίου.

Στην Ιορδανία ζουν περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες από τη Συρία, από τους οποίους οι 120.000 ζουν στον καταυλισμό Ζαατάρι κοντά στα συριακά σύνορα.

Οι αρχές της χώρας έχουν καταδικάσει δεκάδες ανθρώπους επειδή προσπάθησαν να περάσουν στη Συρία προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των εξεγερμένων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ