2013-10-30 03:22:06
Φωτογραφία για Γαλλία: Νέο πιθανό κρούσμα του κορονοϊού MERS
Ένα νέο πιθανό κρούσμα του κορονοϊού MERS αναφέρθηκε στο Ινστιτούτο Υγειονομικής Επαγρύπνησης, ο οποίος... είναι ένας επίσημος οργανισμός, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο 43 ετών, το οποίο επέστρεψε έπειτα από μια διαμονή του στην Σαουδική Αραβία», διευκρίνισε το υπουργείο. «Το πρόσωπο αυτό νοσηλεύεται απομονωμένο από τις 28 Οκτωβρίου στη βόρεια Γαλλία. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή», πρόσθεσε.

Πριν από αυτό δύο κρούσματα του MERS, ο οποίος ονομάστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) "Κορονοϊός Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής" (MERS), είχαν καταγραφεί στη Γαλλία. Ο πρώτος ασθενής πέθανε στις 28 Μαΐου κατά την νοσηλεία του σε μονάδα ανάνηψης στην Λίλλη, στη βόρεια Γαλλία.

«Το νέο αυτό κρούσμα, αν επιβεβαιωθεί, θα είναι το τρίτο που καταγράφεται στην Γαλλία. Τα δύο πρώτα κρούσματα είχαν εντοπιστεί τον Μάιο του 2013», διευκρινίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε χθες τον θάνατο μιας 80χρονης, που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS, ανεβάζοντας σε 52 τον συνολικό αριθμό των θανάτων που συνδέονται με την ασθένεια αυτή στο βασίλειο.

Συνολικά στην Σαουδική Αραβία, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορονοϊό αυτόν, έχουν καταγραφεί 124 κρούσματα και συνολικά 52 θάνατοι από την εμφάνιση της νόσου πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ