2013-10-30 04:30:07
Φωτογραφία για Ντάϊσελμπλουμ: Πρώτα έλεγχος στην Ελλάδα και τον Δεκέμβρη βλέπουμε!
Τον Δεκέμβριο τοποθετεί ως μήνα για μία συζήτηση γύρω από την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάϊσελμπλουμ, με βασική προϋπόθεση όμως, να έχει ολοκληρωθεί πρώτα ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές.

Σε δηλώσεις του από την Ισπανία, ο Ολλανδός αξιωματούχος υπογράμμισε: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία η κυβέρνηση να αναγνωρίσει πόσο σημαντικό είναι να συνεργαστεί με την τρόικα, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του προγράμματος».

Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε, ότι η συζήτηση για το θέμα του χρηματοδοτικού κενού θα μπορούσε να γίνει το Δεκέμβριο, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί ο έλεγχος της τρόικας.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι θα στηρίξει την Ελλάδα και μετά το πέρας του προγράμματος, εφόσον όμως η χώρα μας τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει «να εντείνει τις προσπάθειες», για να συνεργαστεί με την τρόικα.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα αναμένουν την επιβεβαίωση του ραντεβού με το κλιμάκιο των εκπροσώπων των δανειστών, το οποίο έχει κατ' αρχήν οριστεί για τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ