2013-10-30 10:00:32
Φωτογραφία για Alfa Romeo Giulietta MY 14
• Giulietta: Νέο σύστημα πλοήγησης Uconnect με οθόνη αφής 5'' ή 6.5'' Radionav, νέo εσωτερικό, νέα εμπρός γρίλια, ολοκαίνουργιες ζάντες 16'', 17'' και 18'' και 3 νέα χρώματα αμαξώματος,

• Τα δύο αυτοκίνητα αναβαθμίστηκαν σε στιλ, εξοπλισμό και κινητήρες για να είναι πιο οικονομικά και άνετα και με πιο σύγχρονη τεχνολογία

• Προέρχονται από το ίδιο πάθος που η ομάδα της Alfa Romeo έχει μοιραστεί με περισσότερους από ένα εκατομμύριο οπαδούς της μάρκας σε όλο τον κόσμο για περισσότερο από έναν αιώνα

Οι νέες Giulietta MY 14 και MiTo MY 14 εκφράζουν, κάθε μία στην κατηγορία της, τις αυθεντικές αξίες της μάρκας: ιταλικό στιλ, επιδόσεις και κορυφαία τεχνολογία, προσφέροντας τη μέγιστη οδηγική ικανοποίηση με πλήρη ασφάλεια. Όλα αυτά περιλαμβάνονται σε μία λέξη στην Alfa Romeo: Πάθος. Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη που καθοδηγούσε τη δουλειά των σχεδιαστών και των μηχανικών της κάθε μέρα για περισσότερο από έναν αιώνα. Είναι το ίδιο πάθος από το οποίο φλέγονται οι αμέτρητοι οπαδοί της σε όλο τον κόσμο, από τη Νότιο Αφρική και την Ιαπωνία μέχρι τη Σρι Λάνκα και την Αργεντινή. Υπάρχουν περισσότερα από 350 κλαμπ Alfa Romeo και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο οπαδοί που έχουν εγγραφεί στις επίσημες σελίδες της Alfa Romeo στο Facebook.


Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ένα αυθεντικό κοινό πάθος, που προέρχεται από μία εξαιρετική τεχνολογική και ανθρώπινη κληρονομιά, η οποία συνέβαλε στο να γραφτούν ορισμένες από τις πιο σημαντικές σελίδες στην ιστορία του αυτοκινήτου και επαναλαμβάνεται κάθε φορά που σχεδιάζεται ένα νέο μοντέλο. Οι νέες Giulietta MY 14 και MiTo MY 14 δεν αποτελούν εξαίρεση. Αυτά τα δύο αυτοκίνητα άφησαν το στίγμα τους στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, με τον άψογο συνδυασμό του στιλ, των μικρών και ισχυρών κινητήρων, της σωστής αναλογίας ισχύος-βάρους και των τεχνολογικών επιλογών της Alfa Romeo που είναι αφιερωμένες στην οδηγική απόλαυση.

Η Giulietta οδήγησε την Alfa Romeo σ' έναν ηγετικό ρόλο σε μια σημαντική κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς, αποδεικνύοντας ότι ένα ισχυρό αυτοκίνητο μπορεί να είναι και οικονομικό, ότι η κομψότητα μπορεί να συνδυάζεται με την άνεση κι ότι ένα μικρό αυτοκίνητο μπορεί να είναι ταυτόχρονα και διασκεδαστικό. Γι' αυτό κέρδισε συνολικά 22 βραβεία κι επιβραβεύτηκε με 224.000 πωλήσεις από το λανσάρισμά της στα μέσα του 2010 μέχρι σήμερα.

Η MiTo έγινε επίσης δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό και ιδιαίτερα από τη νέα γενιά των Alfisti, που τους έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο: να αγοράσουν ένα σπορ και ασφαλές αυτοκίνητο με ξεχωριστό στιλ και τεχνολογία, σε προσιτή τιμή. Ταυτόχρονα, η έμφαση στον περιορισμό της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, οι δυναμικές της ικανότητες και το μικρό μέγεθός της έκαναν τη MiTo μια ελκυστική πρόταση και για μια πελατεία μεγαλύτερης ηλικίας.

Alfa Romeo Giulietta MY 14

Για να συνεχίσει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων χάτσμπακ, η Giulietta προσφέρεται με ανανεωμένο στιλ και περισσότερα τεχνολογικά στοιχεία. Tο νέο μοντέλο έχει μικρές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, όπως νέα επιχρωμιωμένη μάσκα και νέα πλαίσια εμπρός προβολέων ομίχλης με επιχρωμιωμένες γραμμές που, σε συνδυασμό με μία εξαιρετική σχεδίαση που έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση από την πρώτη στιγμή, τραβούν αμέσως το βλέμμα. Κυρίως όμως το αυτοκίνητο είναι αναβαθμισμένο λειτουργικά, ενώ ακολουθεί τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα του ήχου και της τηλεματικής και προσφέρει ένα νέο ηχοσύστημα infotainment που αλλάζει εξολοκλήρου την εσωτερική εμφάνιση.

Uconnect με οθόνη αφής 5'' ή 6.5'' RadioNav

Σχεδιασμένο για να εμπλουτίσει την οδηγική απόλαυση και πλήρως εναρμονισμένη με το σχεδιαστικό στιλ του αυτοκινήτου, η καινοτόμα συσκευή Uconnect multimedia είναι διαθέσιμη με οθόνη αφής 5'' ή 6.5'' με δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και φωνητικές εντολές για εύκολο έλεγχο των πολλαπλών λειτουργιών της. Το σύστημα Uconnect επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε όλες τις multimedia πηγές (mediaplayer, iPod, iPhone, smartphone) οι οποίες μπορούν να συνδεθούν μέσω μιας θύρας USB ή της υποδοχής Aux-in.

Το σύστημα επίσης ενσωματώνει αναβαθμισμένη λειτουργία Bluetooth με έξτρα λειτουργίες, όπως τη διαχείριση μιας κλήσης ή την ανάγνωση ενός SMS, καινοτόμο Audio Streaming system και web radio απευθείας από το smartphone.

Εξωτερικά

Moonlight Pearl, Anodize Blue και Bronze: τρεις νέες κορυφαίες επιλογές για να ενισχύσουν τις δυναμικές γραμμές του μοντέλου αποτελούν ένα μίγμα από σπορ αίσθηση και κομψότητα. Η νέα εμφάνιση της εμπρός «γρίλιας» και το χρωμιωμένο πλαίσιο στους φανούς ομίχλης ανανεώνουν το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης της σχεδίασης του αυτοκινήτου, η οποία συνδυάζει μια σπορ προσωπικότητα με μια ευδιάκριτα κομψή εικόνα. Τα εμπρός φώτα έχουν φώτα ημέρας με τεχνολογία LED και λειτουργία day light για μέγιστη ενεργητική ασφάλεια. Τα καινοτόμα πίσω φώτα χρησιμοποιούν τεχνολογία LED με τον ίδιο τρόπο, η οποία δεν εξυπηρετεί μόνο την κομψότητα, αλλά και την ενίσχυση της ασφάλειας σε επίπεδο πρόληψης. Τέλος, οι τρεις νέες ζάντες αλουμινίου (16'', 17'' και 18'') χαρακτηρίζουν ξεκάθαρα το προφίλ της Alfa Romeo Giulietta MY 2014. Τα πλευρικά παράθυρα θυμίζουν την εμφάνιση ενός κουπέ, τονίζοντας το δυναμισμό και τη ροή του σχεδίου, μαζί με τις «κρυμμένες» χειρολαβές.

Εσωτερικά

Προσοχή στη λεπτομέρεια και υψηλή ποιότητα υλικών επιλέχτηκαν να αντιπροσωπεύσουν την απόλυτη έκφραση του ιταλικού στιλ. Αυτό που κυρίως ξεχωρίζει είναι μια νέα σχεδίαση των εσωτερικών επιφανειών στις πόρτες καθώς και οι ολοκαίνουργιες προσθήκες στην κεντρική κονσόλα και το ταμπλό. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξόχως ποιοτικό περιβάλλον που καλωσορίζει τους επιβάτες σε μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα. Τα καθίσματα και το τιμόνι είναι επίσης νέα ενώ περαιτέρω σημείο υπεροχής είναι η προφανής ποιότητα και η αίσθηση άνεσης.

Το εσωτερικό είναι τώρα πιο πρακτικό, καθώς αριστερά του οδηγού έχει δημιουργηθεί ένας μικρός χώρος τοποθέτησης μικροαντικειμένων. Ένας ακόμα νέος χώρος μικροαντικειμένων βρίσκεται μόνιμα στο επάνω μέρος του ταμπλό, στη θέση της Pop Up οθόνης του συστήματος πλοήγησης της προηγούμενης γενιάς, η οποία δεν χρειάζεται πλέον στο ανανεωμένο μοντέλο, αφού η νέα οθόνη είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό. Επίσης, η θύρα USB του συστήματος Infotainment δε βρίσκεται πλέον στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, αλλά σε πιο προσιτό σημείο δίπλα στο διακόπτη DNA. Αυτό έχει ως συνέπεια και την απελευθέρωση επιπλέον αξιοποιήσιμου όγκου στο ντουλαπάκι

Οδηγική απόλαυση

Η Giulietta έχει τη δική της θέση στην ένδοξη παράδοση της Alfa Romeo μεταξύ των καλύτερων μοντέλων της, αντλώντας το δικό της κεφάλαιο στον τομέα της δυναμικής συμπεριφοράς, χωρίς συμβιβασμούς στην αποδοτικότητα και στην ευκολία στην καθημερινή χρήση. Το μυστικό πίσω από αυτές τις επιδόσεις είναι η συνεχής τεχνολογική έρευνα. Επιπλέον, η οδηγική απόλαυση και η άνεση προσαρμόζονται με τρόπο που να καλύπτουν τις προσωπικές ανάγκες κάθε πελάτη, χάρη στον επιλογέα Alfa DNA. Η νέα αρχιτεκτονική της Alfa Romeo Giulietta σχεδιάστηκε για να φέρει στη μέγιστη αποδοτικότητα τις δυνατότητες του αυτοκινήτου και να δώσει έμφαση στις τρεις επιλογές της εφαρμογής (Dynamic, Natural και All Weather).

Άνεση, χώρος επιβατών και αυξημένη ηχομόνωση

Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, εντυπωσιακή σε κάθε επίπεδο, αντάξια της άνεσης που θέλει να προσδώσει. Η εξαίρετη ικανότητα απορρόφησης κραδασμών της ανάρτησης στο διαμήκη και κάθετο άξονα εξασφαλίζει υψηλή οδηγική άνεση ενώ οι σημαντικές τεχνικές βελτιώσεις - όπως συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε προφυλακτήρες, θόλους τροχών, πεντάλ και χώρο αποσκευών - κάνουν την Giulietta MY 2014 ακόμη πιο ήσυχη και πιο διασκεδαστική στην οδήγηση. Η άνεση είναι ένα ακόμη δυνατό σημείο: η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο ταμπλό και η εργονομία του εσωτερικού χώρου συμβάλλουν στην κορυφαία εμπειρία για όσους βρίσκονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Δεν έχει γίνει κανένας συμβιβασμός ούτε στο χώρο αποσκευών, ο οποίο είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος και έχει πλάτος 1.023 mm μεταξύ των θόλων και χωρητικότητα 350 λίτρα.

Αποτελεσματικότητα: η βέλτιστη απόδοση σε κατανάλωση-ρύπους

Η εξαιρετική αποδοτικότητα της Giulietta επιβεβαιώνεται από την κορυφαία αναλογία απόδοσης και κατανάλωσης, μια αξία που αυξήθηκε περαιτέρω από την τελευταίας γενιάς αυτόματη μετάδοση διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT. Η καινοτόμα μετάδοση εξασφαλίζει αποτελεσματικότητα, ευκολία οδήγησης και μια έντονη σπορτίφ αίσθηση. Η Giulietta MY 2014 με τον κινητήρα 1.4 TB MultiAir 170 HP με TCT επιτυγχάνει καλύτερες επιδόσεις από την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο τόσο στα 0-100km/h όσο και στην κατανάλωση και τις εκπομπές CO2.

Ασφάλεια

Giulietta MY 2014: ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του. Μαζί με τα έξοχα δυναμικά χαρακτηριστικά του, το αυτοκίνητο προσφέρει σε όλες του τις εκδόσεις πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας, όπως έξι αερόσακους, ESP, ζώνες τριών σημείων με προεντατήρες, καθίσματα με σύστημα «αντιβύθισης» και διπλή εμπρός ζώνη παραμόρφωσης για μέγιστη προστασία στο θάλαμο επιβατών. Και φυσικά υπάρχουν πάντοτε το Alfa DNA με το ηλεκτρονικό διαφορικό Q2, όπως και το DST, το σύστημα που προτρέπει τον οδηγό να κάνει διορθωτικές κινήσεις σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μέσω παλμών στο τιμόνι. Η Giulietta κέρδισε 5 αστέρια στο Euro NCAP από το ξεκίνημα της καριέρας της, πετυχαίνοντας 97% στην προστασία ενηλίκων, μια από τις υψηλότερες επιδόσεις στην κατηγορία.

Εκδόσεις

Η γκάμα της ανανεωμένης Giulietta ακολουθεί την ίδια λογική με την προηγούμενη σειρά σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη και θα διατίθεται με τους βενζινοκινητήρες 1.4 ΤΒ των 105 ίππων, των 120 ίππων και των 170 ίππων, και τον ντίζελ 1.6 JTDM-2 των 105 ίππων. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 θα αρχίσει να διατίθεται η νέα έκδοση QV, με το νέο κινητήρα 1.75 TBi των 240 ίππων, και η νέα έκδοση Distinctive 2.0 JTDM-2 των 170 ίππων. Αμφότεροι θα συνδυάζονται με την τελευταίας γενιάς αυτόματη μετάδοση διπλού ξηρού συμπλέκτη Alfa TCT.

Η ανανεωμένη Giulietta διατίθεται σε 3 επίπεδα εξοπλισμού, Progression, Distinctive και QV, όλα ιδιαίτερα πλούσια, με έμφαση στα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, αλλά και στην απόλαυση της σπορ οδήγησης με οικονομία, αφού όλα διαθέτουν σύστημα Alfa DNA και σύστημα Start-Stop (εκτός από την έκδοση QV).

Στην ελληνική αγορά η τιμή της Giulietta MY 2014 ξεκινά από €19.500 (τιμή τιμοκαταλόγου) και αφορά την έκδοση 1.4 ΤΒ 105hp Progression.
autocarnet.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βουλιάξαμε μα δεν αλλάξαμε
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βουλιάξαμε μα δεν αλλάξαμε
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ