2013-10-30 12:56:41
Φωτογραφία για Προβλήματα στη λειτουργία του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών- Κινδυνος να χαθεί το εξάμηνο
Κίνδυνος να χάσουν οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών το χειμερινό εξάμηνο. Μέχρι σήμερα πραγματώθηκαν μόνο πέντε αποσπάσεις αξιολογημένων και χρήσιμων καθηγητώνγια το πρόγραμμα του ΤΕΦΑΑ Σερρών.

Κραυγή απόγνωσης από το ΤΕΔΦΑΑ Σερρών λόγω των προβλημάτων στη λειτουργία του... Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν οι φοιτητές του το χειμερινό εξάμηνο που έχει αρχίσει εδώ και τρεις εβδομάδες , λόγω της έλλειψης προσωπικού -Το Υπουργείο Παιδείας δεν απόσπασε από τους συνολικά δεκατρείς (13) καθηγητές που προτάθηκαν προς απόσπαση (δέκα από τη δευτεροβάθμια και τρεις από την πρωτοβάθμια), παρά μόνο πέντε!-,η πρόεδροςτου ΤΕΦΑΑ Σερρών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκηςκ. Χριστίνα Ευαγγελινού κάνει έκκληση προς όλους τους πολιτικούς άρχοντες της πόλης «να συμβάλλουν με όλες τους δυνάμεις στην έγκριση των λιγοστών αποσπάσεων, που κρίνονται απόλυτα απαραίτητες για τη βιωσιμότητα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών».Αναλυτικά η γραπτή δήλωση-ανακοίνωσητης προέδρου του ΤΕΦΑΑ Σερρών Α.Π.Θ. έχει ως εξής:


Το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών με ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία δηλώνει ότι με τις επικρατούσες συνθήκες, όσον αφορά την έλλειψη αποσπασμένων καθηγητών, αδυνατεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του, που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών, αλλά και την εγκυρότητα των πτυχίων των φοιτητών μας.

Η επιμονή του ΥΠΑΙΘ να αγνοεί τις εκκλήσεις μας για την επίλυση του προβλήματος δεν μας δίνει αλλά περιθώρια αφού εδώ και τρεις εβδομάδες έχει αρχίσει το χειμερινό εξάμηνο και υπάρχει κίνδυνος για τους φοιτητές μας να το χάσουν.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο των αποσπάσεων Αρ. Πρωτ.: 93955/Δ1 12-07-2013 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προβλέπονταν ρητά ότι: «Για την επιλογή των υποψηφίων προς απόσπαση απαιτείται αιτιολογημένη πρόταση των ΑΕΙ με αναφορά στο έργο που θα αναλάβουν».

Δυστυχώς με την δημοσιοποίηση κάποιον αποσπασματικών αποφάσεων αποσπάσεων, διαπιστώσαμε ότι η πρόταση μας ουδόλως ελήφθη υπόψη, παρά το γεγονός ότι στις υπουργικές αποφάσεις αναφέρεται ότι αυτές γίνονται έχοντας υπόψη «Τις προτάσεις που υπέβαλαν τα καθ' ύληναρμόδιαόργανα των Πανεπιστημίων».

Έτσι από τους συνολικά δεκατρείς (13) καθηγητές που προτάθηκαν προς απόσπαση (δέκα από τη δευτεροβάθμια και τρεις από την πρωτοβάθμια), με συνολικά τέσσερις μέχρι σήμερα υπουργικές αποφάσεις, πραγματώθηκαν μόνο πέντε αποσπάσεις αξιολογημένων και χρήσιμων για το πρόγραμμα μας καθηγητών.

Με μόνο σκοπό την διάσωση του μοναδικού πανεπιστημιακού Τμήματος της πόλης των Σερρών, απευθύνω ύστατη έκκληση προς όλους τους πολιτικούς άρχοντες της πόλης, να συμβάλλουν με όλες τους δυνάμεις στην έγκριση των λιγοστών αποσπάσεων, που κρίνονται απόλυτα απαραίτητες για τη βιωσιμότητα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών.

Με τιμή

Χριστίνα Ευαγγελινού Καθηγήτρια

Πρόεδρος ΤΕΦΑΑ Σερρών ΑΠΘ

πηγή

pestanea.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ 30/10
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ 30/10
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ