2013-10-30 14:49:09
Φωτογραφία για Η μόδα συναντά το Αίγιο! Μοναδικά σημεία της πόλης, πάνω σε γυναικείες τσάντες
Η Αιγιώτισσα Designer Μαρία Μαυρουδή αποτυπώνει σε πολυμορφικές γυναικείες τσάντες, μοναδικές εικόνες από την παλιά παραθαλάσσια διαδρομή του τρένου του Αιγίου.

To REDO Χειροποίητα Αξεσουάρ είναι το δημιούργημα της Μαρίας Μαυρουδή που πριν από δύο χρόνια, παράλληλα με την Αρχιτεκτονική, ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει, αρχικά από ανακυκλωμένα υλικά (εξ ου και το redo) τσάντες και τσαντάκια γυναικεία, πρωτότυπα κι απλά, με πολλαπλές χρήσεις. Η πρώτη της κολεξιόν περιείχε κλασικές τσάντες ώμου, πλάτης αλλά και ειδικές για ποδήλατο, ιδιαίτερα εξυπηρετικές για τις νεαρές κοπέλες που κυκλοφορούν με το δίτροχο σε πολλές πόλεις της Ευρώπης αλλά τώρα πολύ και στην Ελλάδα

Η νέα κολεξιόν όμως της Μαρίας Μαυρουδή κατέπληξε τους πάντες. Τίτλος της "Chemin de fer" που σημαίνει στα γαλλικά «δρόμος του σιδήρου ή σιδηρόδρομος».

Κι αυτό γιατί σταθμοί τρένων, βαγόνια παλιά σταφιδαποθήκες αλλά και ωραιότατα κτήρια που βρίσκονται κατά μήκος της κατηργημένης παραθαλάσσιας διαδρομής του τρένου του Αιγίου, ενέπνευσαν την Μαρία και τις αποτύπωσε στις νέες πολυμορφικές τσάντες της που προορίζονται για κάθε τύπο γυναίκας και για διάφορες ανάγκες.


Η ίδια λέει για την «οπτική» της: «Υπάρχουν σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σ' αυτή την διαδρομή. Σταφιδαποθήκες, βαγόνια τρένου και μια οπτική φυγή προοπτικής από κει που ερχόταν το τρένο από την Αθήνα προς το Αίγιο. Αυτά αποτυπώθηκαν από τον φακό μου και μετά τυπώθηκαν πάνω στην δερματίνη. Κάθε τσάντα είναι κι ένας άλλος σταθμός.

Η ατμόσφαιρα του Αγγελόπουλου που έχει γυρίσει πολλά πλάνα στο Αίγιο με έχει σίγουρα στιγματίσει - λέει Μαρία Μαυρουδή. Τα τοπία είναι μελαγχολικά... Στο "Θίασο" π.χ. υπάρχουν πολλά πλάνα από τον σιδηρόδρομο ενώ

και ο «Μελισσοκόμος» κατέληξε εκεί.

Τώρα η συλλογή μου...Απαρτίζεται από έξι σχέδια.Τσάντα πλάτης που γίνεται και χεριού με τυπωμένη την σταφιδαποθήκη που είναι διατηρητέο κτήριο. Η Μessenger που αποτυπώνει το κτήριο που έβλεπε κανείς όταν περίμενε το τρένο.

Η Βike είναι μια τσάντα πλάτης που μπαίνει στο ποδήλατο στο τιμόνι και στη σχάρα και με σταμπαρισμένα δύο εναπομείναντα βαγόνια τρένου. Η Τote τέλος, είναι μια τσάντα πλάτης που απεικονίζει την οπτική της προοπτικής

του «έλα» του τρένου και ακόμη δύο μικρές τσάντες ώμου μία με αλυσίδα και μία του χεριού».

Ολες είναι 100/100 ελληνικά προιόντα και κατασκευάζονται στην Αθήνα. Κομμάτια από την συλλογή της Μαρίας Μαυρουδή ήδη εμφανίζονται στην ιστοσελίδα της redo.gr και στο facebook.

Όμως η Συλλογή "Chemen de fer" θα παρουσιασθεί επίσημα την Τετάρτη σε ένα 6ωρο «χάπενινγκ» νέων δημιουργών που γίνεται κάθε χρόνο στο Ξενοδοχείο Fresh (room 814) στην οδο Σοφοκλέους, μετά τις 4 το απόγευμα.

ΜΑΙΡΗ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡH-filodimos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ