2013-10-31 02:29:07
Φωτογραφία για Φανερή θα είναι η ψηφοφορία για την αποπομπή Μπερλουσκόνι
Η ολομέλεια του σώματος της γερουσίας θα διεξαγάγει φανερή ψηφοφορία για την αποπομπή ή μη, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα όπως αποφάσισε σήμερα η αρμόδια επιτροπή.

Η διαδικασία που αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα στη γερουσία της Ρώμης πραγματοποιείται μετά την οριστική καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας για φορολογική απάτη.

Καθοριστική αποδείχθηκε ως προς αυτό η τελική απόφαση της εκπροσώπου του μετριοπαθούς κέντρου, Λίντα Λαντσιλότα, να συνταχθεί με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, υπέρ της διεξαγωγής φανερής ψηφοφορίας.

Οι εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς όπως και η Λέγκα του Βορρά επιθυμούσαν να διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία, όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση, η οποία ελήφθη για να πληγεί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς στην βουλή, Ρενάτο Μπρουνέτα.


Ο Μπερλουσκόνι απείλησε χθες με νέα κυβερνητική κρίση, σε περίπτωση έκπτωσής του από το αξίωμα του γερουσιαστή.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα σε δηλώσεις του σήμερα στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai αντέδρασε στην απειλή αυτή υπενθυμίζοντας ότι πρόσφατα η κυβέρνηση έλαβε «ψήφο εμπιστοσύνης στις 2 Οκτωβρίου. Ήταν μια ευρεία ψήφος εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου. Είχα μιλήσει στο κοινοβούλιο για την αναγκαιότητα να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, ανάκαμψη και είχα πει ότι πρέπει μην συγχέονται οι μεμονωμένες δικαστικές υποθέσεις και το μέλλον της κυβέρνησης», τόνισε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Η ολομέλεια της γερουσίας αναμένεται να εκφραστεί σχετικά με την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου, αν και δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ