2013-10-31 04:52:06
Φωτογραφία για Σάλος από τη συνέχιση της μισθοδοσίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών
Νέο γύρο αντιπαράθεσης με την πολιτεία προκαλεί η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρωί της Τετάρτης η Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία δεν έχουν περικοπεί οι μισθοί απεργών διοικητικών υπαλλήλων σε πανεπιστήμια στα οποία απεργούν.

Συγκεκριμένα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κυρία Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθεί εάν στην υπόθεση έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα με κυριότερο αυτό της απιστίας στην υπηρεσία. Η έρευνα θα διενεργηθεί από εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Έγγραφο Αρβανιτόπουλου

Έγγραφο από τις 18 Οκτωβρίου είχε αποστείλει και ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος προς το πανεπιστήμιο Αθηνών στο υπογράμμιζε «την υποχρέωση των υπηρεσιών του ιδρύματός σας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4024/2012 και του αρ. 43 του Υπαλληλικού Κώδικα για την περικοπή αποδοχών των υπαλλήλων σε περίπτωση μή παροχής εργασίας. Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των ανωτέρω και την ενημέρωση της υπηρεσίας μας ως προς το εάν έχουν γίνει οι αντίστοιχες περικοπές».


Διαβεβαιώσεις από το πανεπιστήμιο Αθηνών για την περικοπή της μισθοδοσίας

Από την πλευρά του ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης διαβεβαίωσε ότι οι μισθοί των διοικητικών υπαλλήλων που απεργούν θα περικοπούν.

Σύμφωνα με έγγραφό του που χρονολογείται από τις 8 Οκτωβρίου ο πρύτανης του πανεπιστημίου είχε ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ιδρύματος να προχωρήσουν σε όλα το προβλεπόμενα από το νόμο σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού κατά τις ημέρες της απεργίας, ήτοι να περικοπούν οι αποδοχές του προσωπικού που απεργεί.

Παράλληλα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος ότι «έχει με τις πρόσφατες αποφάσεις της τονίσει το φλέγον θέμα της φύλαξης των πανεπιστημιακών κτιρίων και χώρων μετά τη θέση σε διαθεσιμότητα του συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού φύλαξης». Το θέμα αυτό επισήμανε και ο πρύτανης του Ιδρύματος σε πρόσφατες επιστολές του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ε. Μεϊμαράκη και τους συναρμόδιους υπουργούς κ.κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, Κ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια.

«Ήδη, κατά τη διάρκεια της απεργίας του διοικητικού προσωπικού και παρά το προσωπικό ασφαλείας που έχει διατεθεί για τη φύλαξη, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα καταπάτησης πανεπιστημιακών χώρων και άλλων πιθανώς παράνομων δραστηριοτήτων, για τα οποία ο αρμόδιος Επόπτης έχει προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι την επομένη της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού φύλαξης, η φύλαξη και επομένως η ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους αντικειμενικώς θα καταρρεύσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να παρατείνει την απεργία του για ένατη εβδομάδα. Για τον ίδιο λόγο συνεδριάζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τιμωρήθηκε τελικά η ΤΣΣΚΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τιμωρήθηκε τελικά η ΤΣΣΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ