2013-10-31 18:26:07
Φωτογραφία για Βύρωνας: Στον «αέρα» το Κολυμβητήριο
Στον αέρα βρίσκεται το Πρότυπο Βιοκλιματικό Κολυμβητήριο Βύρωνα, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να απορρίψει τη 2η συμπληρωματική σύμβαση του έργου, καθώς και στη συνέχεια την αίτηση του Δήμου για ανάκλησή της.

Όπως σημειώνεται δε σε εισήγηση της ΤΥΔΒ προς την Οικονομική Επιτροπή, η περαιτέρω χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του έργου εξαρτάται από την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης ενώπιον της επταμελούς σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στην εισήγησή της προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βύρωνα η ΤΥΔΒ, με ημερομηνία, 24 Οκτωβρίου, ζητούσε την εξουσιοδότηση δικηγόρου, ο οποίος θα ασκήσει αίτηση αναθεώρησης της απόφασης 3631/2013 του 6ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Πρώτο Θέμα»

Υπενθυμίζουμε ότι το Βιοκλιματικό Κολυμβητήριο είχε απασχολήσει πρόσφατα τη δημοσιότητα, μετά από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείτο, το εν λόγω έργο, «…που δεν περιλαμβάνει καν ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, καταγγέλλεται πως η κατασκευή του κόστισε το εξωπραγματικό ποσό των 20 εκατ. ευρώ! Τα χρήματα αυτά προέρχονται στο σύνολό τους από το ΕΣΠΑ και είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ).


Το νέο κλειστό βιοκλιματικό κολυμβητήριο Βύρωνα θα διαθέτει μια πισίνα 25x33 και μια μικρότερη εκμάθησης νηπίων.»

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ προχωρούσε σε σύγκριση με «…το πολύ μεγαλύτερο αντίστοιχο έργο που αυτή την περίοδο χρηματοδοτείται επίσης από το ΕΣΠΑ στον Δήμο Περιστερίου και το οποίο δεν αφορά μια τόσο μικρή πισίνα αλλά μια ολυμπιακών διαστάσεων δημιουργεί απορίες. Ειδικότερα, στην προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση του Δήμου Περιστερίου εγκαταστάσεων - κολυμβητήριο» βλέπουμε το πολύ μεγαλύτερο από αυτό του Δήμου Βύρωνα έργο, που διαθέτει ένα συγκρότημα με πισίνα ενηλίκων ολυμπιακών διαστάσεων 50x21 μ. (σχεδόν διπλάσια από του Βύρωνα), δεύτερη πισίνα εκμάθησης, διαστάσεων 12,5x10 μ., κερκίδες θεατών (715 θέσεις), VIP (51 θέσεις) και ΑμεΑ (16 θέσεις), βοηθητικούς χώρους με διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και χώρους στάθμευσης, να έχει προϋπολογισμό 5.322.480 ευρώ συν ΦΠΑ.»
zo2.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ