2013-10-31 18:19:05
Φωτογραφία για 7 λύσεις για τη δυσκοιλιότητα
Μάθε πώς μπορείς να απαλλαγείς από τη δυσκοιλιότητα χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα γυναικών. Άγχος, κακή διατροφή, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, φάρμακα, συχνά ταξίδια κι άλλες αιτίες είναι οι συνήθεις ύποπτοι ενώ το πρόβλημα μπορεί να είναι προσωρινό αλλά και μόνιμο. Αν κι εσύ ταλαιπωρείσαι, μάθε πώς θα αντιμετωπίσεις τη δυσκοιλιότητα και μην υποφέρεις άσκοπα.

* Όχι στις επεξεργασμένες τροφές - Ναι στη σωστή διατροφή

Σίγουρα δεν μπορείς να κόψεις την κατανάλωση των επεξεργασμένων τροφίμων, η μείωσή τους όμως θα βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Προτίμησε μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και λαχανικά, τα οποία προτιμότερο είναι να καταναλώνεις φρέσκα. Απότα φρούτα τα ιδανικότερα είναι τα μήλα, τα βερύκοκα και τα δαμάσκηνα ενώ όσον αφορά το ψωμάκι και τα δημητριακά, τα ολικής άλεσης κάνουν θαύματα.


* Μασάζ

Κι όμως το μασάζ μπορεί να βοηθήσει και σε αυτή την περίπτωση. Δοκίμασε να κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ στην κοιλιά με αιθέρια έλαια που ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα. Αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού, μέντας, μοσχοκάρυδου, θυμαριού ή δυόσμου δρουν αποτελεσματικά. Φτιάξε σπιτικό λαδάκι, με αμυγδαλέλαιο και σταγόνες από τα παραπάνω αιθέρια έλαια και βάλε ένα πεντάλεπτο μασαζάκι στο πρόγραμμα.

* Το νεράκι είναι ευεργετικό

Έχουμε πολλάκις τονίσει τη σημασία της σωστής ενυδάτωσης του οργανισμού μας. Το νεράκι προσφέρει κι εδώ τη λύση, αφού εκτός από τις υπόλοιπες ευεργτικές του ιδιότητες βοηθά και το πεπτικό σου σύστημα να λειτουργήσει σωστά. Το νερό είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, την αποβολή των άχρηστων ουσιών αλλά και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας γι΄αυτό μην ξεχνάς να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια ημερησίως.

* Γυμναστική

Έρευνες έχουν δείξει πως η τακτική σωματική άσκηση ανακουφίζει από το φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα. Βάλε λοιπόν στο πρόγραμμα τη γυμναστική ή ήπια άσκηση όπως το περπάτημα και βρες την υγειά σου. Η καθιστική ζωή κι η παθητικότητα δυσχεραίνουν το πρόβλημα γι΄αυτό σήκω από τον καναπέ και... κινήσου!

* Πρόγραμμα τουαλέτας

Μπορεί να σου ακούγεται ανόητο, ωστόσο, η επίσκεψη στην τουαλέτα συγκεκριμένη ώρα της ημέρας μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. Προσπάθησε να επισκέπτεσαι την τουαλέτα σε τακτικές ώρες. Μια καλή ώρα είναι μετά από κάθε σου γεύμα.

* Φυτικά σκευάσματα

Αν ακολούθησες όλες τις παραπάνω συμβουλές και δεν είδες φως, μην αφήνεις το πρόβλημα άλυτο. Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετά φυτικά σκευάσματα που θα σε βοηθήσουν να πας τουαλέτα. Ζήτα τη γνώμη του φαρμακοποιού σου και καλή τύχη!

* Ζήτα τη γνώμη γιατρού

Αν τίποτα από τα παραπάνω δε λειτούργησε επισκέψου ένα γιατρό. Είναι ο μόνος αρμόδιος για να σου συνταγογραφήσει κάποιο φάρμακο και να εντοπίσει τη ρίζα του προβλήματος για να μην υποφέρεις άσκοπα.

svouranews.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ