2013-10-31 20:02:07
Φωτογραφία για Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 63χρονη ημεδαπή, η οποία λάμβανε παράνομα από το Ι.Κ.Α., σύνταξη χηρείας τα τελευταία 30 χρόνια περίπου
Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της (το 1980), σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να τον δηλώσει ως όφειλε στο Ι.Κ.Α, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να παίρνει σύνταξη χηρείας.

Το ποσό που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια παράνομα από το Ίδρυμα, ανέρχεται τουλάχιστον στις (105.000) ευρώ.

Συνελήφθη χθες (30.10.2013) το πρωί, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε περιοχή της Αθήνας, 63χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τριάντα περίπου χρόνια, σύνταξη χηρείας (εξαιτίας θανάτου του πρώτου της συζύγου) αν και είχε συνάψει δεύτερο γάμο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προέκυψε ότι μετά το θάνατο του συζύγου της (στις 29.12.1980), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος.


Την 14.07.1984 σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, έως τώρα.

Πρωινές ώρες χθες (30.10.2013), αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνέλαβαν την 63χρονη, ύστερα από ανάληψη της σύνταξης, από ταμείο υποκαταστήματος Τράπεζας σε περιοχή της Αθήνας.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλιάριο καταθέσεων Τράπεζας, το χρηματικό ποσό των (374) ευρώ και ένα αντίγραφο εντάλματος πληρωμής - ανάληψης χρημάτων.

Όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις (105.000) ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο Υποκατάστημα του Ιδρύματος.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μισοί μισθοί απο 1η Νοεμβρίου!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μισοί μισθοί απο 1η Νοεμβρίου!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ