2013-11-01 12:34:05
Φωτογραφία για Αίγιο: Τα εξαφανισμένα ποδήλατα... ένα μήνα μετά
Πέρασε ένας μήνας σχεδόν που είχαμε αναδείξει με ποιον τρόπο ο Δήμος Αιγιαλείας αφήνει να καταστραφεί ένα έργο που στοίχισε 170.000 euro.

Οι εικόνες που αντίκρισε το Paizotopos.gr χτες το πρωί στην πόλη του Αιγίου μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν. Στο σταθμό των Υψηλών Αλωνίων έχει μείνει ένα ποδήλατο για να θυμίζει το έργο ‘’ Κοινόχρηστα Ποδήλατα ‘’.

Ο Δήμος Αιγιαλείας δεν μπήκε στον κόπο ( όπως του είχαμε προτείνει στο προηγούμενο άρθρο μας ) να μαζέψει από τους σταθμούς τα ποδήλατα ώστε να διασώσει ό,τι απέμεινε από αυτά. Δε θα κόστιζε τίποτα στο Δήμο Αιγιαλείας να στείλει ένα φορτηγό του. Οι κλειδαριές είναι σπασμένες και από την τελευταία φωτογράφιση λείπουν κι άλλα ποδήλατα. ‘Η ο Δήμος τα «ξήλωσε» γιατί δεν είχε άλλο τρόπο ή τα ποδήλατα «εξαφανίστηκαν» .

"Αδιαφορία – Ανευθυνότητα" είναι οι μόνες λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτή την κατάσταση.


Σε μια απλή βόλτα στην πόλη του Αιγίου εντοπίσαμε κάποια από τα ποδήλατα αυτά σταθμευμένα στην οδό Αράτου , έξω από γνωστό γυμναστήριο και στην οδό Ταξιαρχών στο πάνω μέρος.

Για τα ποδήλατα αυτά μάθαμε ότι για το μεν πρώτο ο άνθρωπος που το εντόπισε, ζήτησε από το Δήμο την απομάκρυνσή του γιατί δεν είναι ο ίδιος που το χρησιμοποίησε και για το δε δεύτερο ότι ο χρήστης το έχει πάρει μόνιμα και αρνείται να το επιστρέψει στο σταθμό.

Απορίας άξιο είναι πως κανείς υπεύθυνος του Δήμου δεν έχει κάνει αυτές τις διαπιστώσεις , για τις οποίες όλοι οι κάτοικοι της πόλης μιλούν. Προφανώς ο Δήμος εθελοτυφλεί .

Και ενώ στις ερωτήσεις που θέσαμε, δε λάβαμε καμία απάντηση από τους αρμόδιους φορείς, σήμερα εξακολουθούμε να διερωτόμαστε τι θα γίνει όχι μόνο με τα χαμένα ή κατεστραμμένα ποδήλατα αλλά και με τις βάσεις των σταθμών, που θα αφεθούν εκεί , ως ανάμνηση μιας προσπάθειας εξωραϊσμού της πόλης και διευκόλυνσης των πολιτών για μια ευχάριστη , ανέξοδη και ευεργετική για την υγεία και το περιβάλλον μετακίνηση με ποδήλατο.

paizotopos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ