2013-11-01 19:13:05
Φωτογραφία για Credit Suisse: Υπεραπόδοση μετοχών έναντι ομολόγων
Η μικρότερη αβεβαιότητα στο μακροοικονομικό περιβάλλον και η επιτάχυνση της ανάπτυξης, θα βοηθήσoυν στην υπεραπόδοση των μετοχών έναντι των ομολόγων, σύμφωνα με την Credit Suisse, η οποία συστήνει overweight στάση στις... μετοχές, αν και δηλώνει underweight στις αμυντικές μετοχές που έχουν έκθεση στις αναδυόμενες αγορές.

Η μείωση του επιπέδου της μακροοικονομικής αβεβαιότητας θα μειώσει το risk premium των μετοχών, όπως επισημαίνει η Credit Suisse, η οποία βλέπει πως υπάρχει στενή σχέση μεταξύ του δείκτη του ΟΟΣΑ για την ανάπτυξη, και της απόδοσης των μετοχών.

Οι μετοχές τείνουν να υπεραποδίδουν των ομολόγων όταν η ανάπτυξη επιταχύνεται, ειδικά αν η ισχυρότερη αυτή ανάπτυξη συνοδεύεται από χαμηλές πληθωριστικές πιέσεις, οι οποίες δεν αναμένεται να υλοποιηθούν πριν από τα μέσα του 2015, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της Credit Suisse.

Η επιβράδυνση της ανάπτυξης των αναδυόμενων αγορών σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές, θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών των εμπορευμάτων, ενώ η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων θα οδηγήσει τους επενδυτές να στραφούν μακριά από τα ομόλογα και προς τις μετοχές, εφ' όσον δεν υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη των νομισματικών συνθηκών, η οποία θα «χτυπήσει» την παγκόσμια ανάπτυξη.


Όλα αυτά τα μακροοικονομικά θέματα θα οδηγήσουν επίσης και σε υποαπόδοση των μετοχών του κλάδου των βασικών καταναλωτικών αγαθών, σύμφωνα με τους αναλυτές της ελβετικής τράπεζας, καθώς ο αμυντικός τους χαρακτήρας τις οδηγεί σε χαμηλότερες αποδόσεις σε περιόδους ανάπτυξης και μειωμένης αβεβαιότητας, και έχουν επίσης μεγάλη έκθεση στις αναδυόμενες αγορές, ενώ συμπεριφέρονται παρόμοια με τα ομόλογα.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ