2013-11-02 11:35:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Αντιεξουσιαστές πίσω από τη ληστεία στα Βραχνέϊκα; - Έρευνα από την αντιτρομοκρατική
Σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου παραπέμπει ο τρόπος δράσης των ληστών του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Βραχναίικα Αχαΐας. Για τον λόγο αυτό εξάλλου, σύμφωνα με την "Καθημερινή" στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών μετέχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 8.35 π.μ., λίγα λεπτά αφότου οι υπάλληλοι χρηματαποστολής άφησαν σάκο με 60.000 ευρώ στο υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ και αποχώρησαν. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, στην ομάδα των ληστών μετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας που μιλούσαν «καθαρά» Ελληνικά.

Δύο από τους δράστες, που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες, μπήκαν στο υποκατάστημα, αφού έσπασαν τη βιτρίνα με σφυρί ή το κοντάκι των όπλων τους. Ενα τρίτο άτομο, που σύμφωνα με αυτόπτες ήταν οπλισμένο με καλάσνικοφ, παρέμεινε στον είσοδο των ΕΛ.ΤΑ., ενώ πιθανολογείται ότι ένας ακόμα συνεργός τους περίμενε στο τιμόνι του οχήματος διαφυγής
. Πρόκειται για ένα κλεμμένο από την Ηλιούπολη Nissan Sunny, που μετά τη ληστεία βρέθηκε καμένο σε κοντινή απόσταση. Υψηλόβαθμος αξιωματικός δήλωσε ότι οι δράστες δεν ενδιαφέρθηκαν να αφαιρέσουν τα χρήματα της τράπεζας παρά μόνο όσα περιείχε ο σάκος της χρηματαποστολής. Προσέθεσε ότι οι ληστές γνώριζαν το δρομολόγιο των υπαλλήλων της εταιρείας security, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να είχαν «εσωτερική» πληροφόρηση.

Κατά την αποχώρησή τους οι δράστες επιβιβάστηκαν αρχικά στο κλεμμένο (την 23η Οκτωβρίου) Nissan, το οποίο πυρπόλησαν σε κοντινή απόσταση και συνέχισαν το δρομολόγιο διαφυγής τους με άλλο αυτοκίνητο, μάρκας Peugeot.

Mιλώντας στην «Καθημερινή» ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας δήλωσε ότι «ο τρόπος δράσης των ληστών παραπέμπει σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου», επιβεβαιώνοντας ότι την εξέλιξη των ερευνών παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ