2013-11-05 06:48:22
Φωτογραφία για Συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος με τον ΥΦΕΘΑ Αθαν.Δαβάκη
Tην Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της ΕΑΠΣ με  τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Α.Δαβάκη.

Από την πλευρά της Ένωσης  τέθηκε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα, έχει  ιστορικές καταβολές από την ίδρυση του, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ότι βρίσκει σε αυτές  μέχρι και σήμερα έναν ισχυρό αρωγό στην εκπλήρωση της αποστολής του.  Σύμφωνα με αυτό και σε συνδυασμό  ότι στην σημερινή δύσκολη κατάσταση της βαθιάς οικονομικής κρίσης,  το πυροσβεστικό προσωπικό, έχει υποστεί μια ιδιαίτερα μεγάλη περικοπή των αποδοχών του... θα ήταν ιδιαίτερα σημαντική η υποστήριξή του  ώστε και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος μετέχουν στις υποστηρικτικές διευκολύνσεις που παρέχονται στα αντίστοιχα στελέχη των Ε.Δ.

Ειδικότερα  τέθηκαν από την πλευρά της ΕΑΠΣ ζητήματα δυνατοτήτων  παροχής υποστηρικτικών  διευκολύνσεων στα στελέχη του Π.Σ. αντίστοιχα με αυτά  που παρέχονται στα στελέχη των Ε.Δ. και ειδικότερα : 


1.     Δυνατότητα οίκησης  στους στρατιωτικούς οικισμούς (ΣΟΑ), ενός μικρού αριθμού Αξιωματικών, κυρίως  μετατιθέμενων σε μέρη «δυσμενούς διαβίωσης».

2.    Δυνατότητα συμμετοχής αριθμού στελεχών στα  στρατιωτικά παραθεριστικά θέρετρα(ΚΑΑΥ).

3.    Δυνατότητα  πρόσβασης στα  στρατιωτικά πρατήρια και σίτισης στις στρατιωτικές λέσχες.

Τέλος συζητήθηκε η δυνατότητα στέγασης των ιατρείων του Π.Σ. της Αθήνας στις εγκαταστάσεις του Γ.Ν.Α.

Από την πλευρά του ο κ.Υφυπουργός μας δήλωσε την βαθιά του εκτίμηση στο έργο του πυροσβεστικού προσωπικού και της προσφοράς του στην ελληνική κοινωνία, προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τις ηγεσίες των δύο φορέων να  προωθήσει τα ζητήματα τα οποία και του θέσαμε. 
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ