2012-04-12 09:17:12
Φωτογραφία για Καρφί στην Άγκυρα οι διεθνείς ασκήσεις της Κύπρου
Προβληματίζει την Άγκυρα η συνεχώς διευρυνόμενη αμυντική συνεργασία της Κύπρου και σε επίπεδο ασκήσεων με διάφορες χώρες – επιπρόσθετα της θεσμικής της συμμετοχής στον Ευρωστρατό.

Είναι εδεικτικό της τάσης αυτής ότι μόλις ολοκληρώθηκε στο χώρο της κυπριακής Α.Ο.Ζ. και στην περιοχή Ελέγχου Πτήσεων Λευκωσίας (FIR) η ευρείας κλίμακας αεροναυτικής άσκησης Έρευνας –Διάσωσης και αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών μεταξύ Δυνάμεων της Κύπρου και 3 πλοίων του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού υπό το συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η άσκηση, όπως σημείωσε ο Κύπριος Υπουργός Αμυνας κ. Ηλιάδης, ακολούθησε την κοινή άσκηση της 5ης Μαρτίου με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό και έπεται συνέχεια. Πριν είχαν γίνει ασκλήσεις καιμε βρετανικά στρατιωτικά μέσα,πολλλες φορές με γαλλικά, ενώ έχει γραφελι ότι αντίστοιχες κινήσεις έχουν γινει και ισραηλινά μέσα.


Αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες βολιδοσκοπούν επίμονα την κυπριακή κυβέρνηση, επιθυμώντας να εξασφαλίσουν άδεια για τη στάθμευση σημαντικού αριθμού στρατιωτικών ελικοπτέρων κυρίως, αλλά και αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου- κυρίως σε περιόδους έντασης.

Ο Υπουργός Αμυνας δήλωσε για την τελευταία άσκηση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει μόνο κυριαρχικά δικαιώματα, έχει, επίσης, ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο , προσθέτοντας ότι σ’ αυτές τις ευθύνες πρέπει και μπορούμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά και αξιόπιστα, ιδίως ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αυτό κάνουμε.
prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ