2013-11-09 18:29:04
Φωτογραφία για Ομιλία της Α. Καραμανλή για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ
Θέμα: «Ομιλία Άννας Καραμανλή στη συζήτηση της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας με... εβδομήντα έναν Βουλευτές του κόμματός του»

Το κείμενο της ομιλίας της Βουλευτή Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας που εκφώνησε στη συνεδρίαση της Βουλής έχει ως εξής:

Ειλικρινά κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ απορώ με τη χρονική στιγμή που επέλεξε ο κύριος Τσίπρας να καταθέσει πρόταση μομφής. Και απορώ για 2 λόγους.

Ο πρώτος είναι γιατί δεν το έκανε στις 11 Ιουνίου όταν έκλεισε η ΕΡΤ και αποχώρησε από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ.

Και ο δεύτερος ισχυρίζεστε ότι θα έρθουν νέα επώδυνα μέτρα το επόμενο διάστημα και θα μπορούσε η πρόταση μομφής να κατατεθεί τότε.

Το εξάμηνο χάθηκε για εσάς.

Καταλήγω λοιπόν σε διάφορα συμπεράσματα.


Κατέθεσε πρόταση μομφής για να συσπειρώσει τις συνιστώσες του,

Η ο κύριος Τσίπρας αγχώθηκε γιατί βλέπει ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού αρχίζουν και πιάνουν τόπο ή ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, που μπορεί να οφείλεται στο Jet Lag από τα πολλά ταξίδια που έχει κάνει τελευταία στο εξωτερικό.

Θα έπρεπε ο κύριος Τσίπρας να είναι εδώ στη Βουλή. Τουλάχιστον εχθές για να ακούσει τους εισηγητές του. Όσο για την ΕΡΤ, κουβέντα .... Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Αναρωτηθήκατε άραγε ποτέ ποιο είναι εκείνο το στοιχείο που κάνει μία χώρα αξιόπιστη στο διεθνές στερέωμα, ελκυστική για τους επενδυτές, φιλική για τους τουρίστες;

Είναι σίγουρα ένα αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, αλλά πρώτα και κυριότερα ενός: Της πολιτικής σταθερότητας.

Αυτού ακριβώς του στοιχείου που με νύχια και με δόντια προσπαθεί εδώ και μήνες, συστηματικά, να αποδυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα το πετύχει, λοιπόν. Δεν θα πετύχει να βάλει τη χώρα σε ένα κύκλο περιδίνησης, σε ένα κύκλο πολιτικής αβεβαιότητας, σε ένα κύκλο αστάθειας.

Η κυβέρνηση θα βγει από τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή πιο ισχυρή, πιο ενισχυμένη, ακόμα πιο σταθερή.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Επειδή όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι έχω εργαστεί για χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας, έκανα τις τελευταίες ημέρες ένα μικρό ρεπορτάζ.

Ένα ρεπορτάζ στο διεθνή χώρο, σε χώρες που έχουν γνωρίσει, όπως και η δική μας, μια μεγάλη κρίση χρέους.

Και ιδού, λοιπόν, τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες σε δύο συγκεκριμένες χώρες.

Η μία είναι η Αργεντινή.

Μια χώρα που πολλοί συνάδελφοι βουλευτές, του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, έχουν φέρει ως πρότυπο!

Δώδεκα χρόνια, λοιπόν, μετά το κραχ του 2001, η χώρα βρίσκεται και πάλι στα πρόθυρα του χάους.

Αυτό γράφει η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Φιγκαρό και αυτή είναι η αλήθεια.

Η Αργεντινή σταμάτησε να αποπληρώνει τα δάνειά της προς τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και προχώρησε σε εθνικοποιήσεις ξένων επιχειρήσεων, όπως ζητά επίμονα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα κόμματα.

Ύστερα από μια δεκαετία με συνεχείς υποτιμήσεις του εθνικού νομίσματος, η Αργεντινή έφτασε και πάλι στη χρεοκοπία.

Χρεοκοπία οικονομική,

με μια ανάπτυξη αναιμική,

με ανταγωνιστικότητα μηδαμινή

και με προβληματικές υποδομές στους τομείς και των μεταφορών και της ενέργειας.

Με ένα πληθωρισμό, ταυτόχρονα, που επίσημα φτάνει το 10%, αλλά στην πράξη είναι κοντά στο 25% - και ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει για την τσέπη του καταναλωτή πληθωρισμός 25%.

Ταυτόχρονα, η Αργεντινή βιώνει και μια χρεοκοπία κοινωνική, με μεγάλη άνοδο της ανεργίας και με γενίκευση της ανασφάλειας και της διαφθοράς.

Η άλλη χώρα που βρίσκεται στη διεθνή επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες είναι η Ιρλανδία.

Που έχει κι αυτή μνημόνιο, έχει κι αυτή τρόικα, εφαρμόζει κι αυτή ένα σκληρό δημοσιονομικό πρόγραμμα, αλλά έχει πολιτική σταθερότητα που είναι ζηλευτή.

Προχθές, η τρόικα ολοκλήρωσε τον τελευταίο της έλεγχο και τον Δεκέμβριο, μετά από πέντε χρόνια λιτότητας, η Ιρλανδία θα βγει και επίσημα από το μνημόνιο.

Η Ιρλανδία μείωσε τα ελλείμματά της, έφτιαξε σε σημαντικό βαθμό το τραπεζικό της σύστημα και πλέον ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, την πλήρη επάνοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές.

Αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, προσπαθεί να πετύχει και η δική μας κυβέρνηση.

Και έχω την βαθιά πεποίθηση ότι θα το πετύχει.

Να βγούμε σύντομα, μέσα στους επόμενους μήνες, και πάλι στις διεθνείς αγορές, να τελειώνουμε οριστικά με το μνημόνιο, να τελειώνουμε οριστικά με την τρόικα.

Να βγούμε το συντομότερο δυνατό, με ασφάλεια και προοπτική για το μέλλον και κυρίως με προοπτική για τη νέα γενιά, από την κρίση και να πατήσουμε και πάλι γερά στα δικά μας πόδια.

Συμφωνούμε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλοι σε αυτό;

Συμφωνούμε όλοι για την ανάγκη να έχει η χώρα μας ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να μην έχει ανάγκη από δανεικά για τις ανάγκες της;

Από ό,τι φαίνεται, συμφωνούμε. Συμφωνούμε ότι με τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνησή μας επιτυγχάνεται κατά πάσα πιθανότητα ισοσκελισμένος προϋπολογισμός;

Ε, λοιπόν, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας που λέει ότι θα ακυρώσει όλα τα μέτρα το ίδιο βράδυ των εκλογών, πρέπει να πει με ποια ισοδύναμα μέτρα θα τα αντικαταστήσει. Γιατί δεν το λέει; Γιατί πολύ απλά δεν έχει σκεφθεί τέτοια μέτρα!

Δεν ξέρω πως το ονομάζετε εσείς αυτό, εγώ τουλάχιστον το ονομάζω ανέξοδο λαϊκισμό και ανεύθυνη παροχολογία.

Σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο υπάρχουν τρομερά δημοσιονομικά προβλήματα που οι κυβερνήσεις προσπαθούν με δυσκολία να επιλύσουν.

Στην Ιταλία κατατέθηκε πρόσφατα προϋπολογισμός με 3.5 δισεκατομμύρια ευρώ περικοπές στις δαπάνες την επόμενη διετία.

Στην Πορτογαλία κατατέθηκε επίσης προϋπολογισμός με περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων έως και 12%.

Στην Ελλάδα όλοι βλέπουμε καθημερινά γύρω μας τις μεγάλες θυσίες στις οποίες υποβάλλονται οι συμπολίτες μας, στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι προκειμένου η χώρα μας να βγει από την κρίση.

Μεγάλο μέρος της κοινωνίας βιώνει καθημερινά μια σκληρή πραγματικότητα κι αυτό δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε.

Η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας κατανοεί τα όρια του μνημονίου και περιμένει στο εσωτερικό της χώρας, στο κοινοβούλιο, στην κυβέρνηση, να ξεκινήσει ένας δημιουργικός διάλογος για την επόμενη ημέρα.

Για το τι θα κάνουμε αφού φύγει η τρόικα, αφού τελειώσουν τα μνημόνια.

Για τους στόχους που πρέπει να θέσουμε για την οικονομία, για το δημόσιο τομέα, για το ασφαλιστικό, για τη νεολαία, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

«Η Ελλάδα όχι απλώς μπορεί να γίνει «φυσιολογική» χώρα, όχι απλώς μπορεί να κερδίσει την οικονομική της ελευθερία και να αποκαταστήσει πλήρως την κοινωνική συνοχή, αλλά μπορεί να γίνει και υπόδειγμα ανάπτυξης με ανταγωνιστικότητα και ευημερία.».

Αυτό το μήνυμα έστειλε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς και αυτό είναι το μήνυμα στο οποίο πιστεύει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Θα το δείτε και στην πράξη μετά το τέλος της ψηφοφορίας αυριο το βράδυ.

Σας ευχαριστώ πολύ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ