2013-11-11 23:58:06
Φωτογραφία για Οι ανύπαρκτες πινακίδες οδηγούν για χρόνια στο... υπερπέραν
Δυο ζευγάρια ξεκίνησαν το πρωί από το Ηράκλειο για να επισκεφτούν το «Σπίτι του Πολιού» στο μαρτυρικό Αστέρι, ανατολικά του Ρεθύμνου. Ευτυχώς οι άνθρωποι είχαν την πρόνοια την προηγουμένη, να πάρουν τηλεφωνικά οδηγίες από τους ιδιοκτήτες του «Σπιτιού» και έτσι δε δυσκολεύτηκαν και δεν μπήκαν σε ταλαιπωρίες. Εάν όμως έψαχναν στα τυφλά το Αστέρι ίσως να το έβρισκαν στον… ουρανό και να γυρνούσαν για ώρες μέχρι να το εντοπίσουν!

Η πλέον εύκολη πρόσβαση στο Χαμαλεύρι και στο Αστέρι είναι από την περιοχή του Σταυρωμένου, αλλά ελλείψει κρατικών ή άλλων πινακίδων, θα πρέπει ρωτώντας να φτάσεις στον προορισμό σου. Ευτυχώς, οι τέσσερις άνθρωποι από το Ηράκλειο, βρήκαν το χωριό και το μουσείο λαμβάνοντας τις απαραίτητες οδηγίες, γιατί όπως είπαν στο MadeinCreta οι (ανύπαρκτες) πινακίδες θα τους έβγαζαν στο… πουθενά!

Και βέβαια, το πρόβλημα με την έλλειψη πινακίδων που θα οδηγούν τους επισκέπτες στα δυο χωριά, δεν είναι τωρινό, αλλά έχει… ηλικία κι όμως μια τόση απλή υπόθεση δεν αντιμετωπίζεται από τον αιρετό ή τους φορείς των δυο οικισμών
. Ίσως επειδή θεωρείται ήσσονος σημασίας ή επειδή ο χρόνος του κοινοτάρχη δεν… επαρκεί για την αντιμετώπισή της κι ας είναι τόσο απλή Εν πάση περιπτώσει! Πινακίδες και στους δυο οικισμούς υπάρχουν στην είσοδό τους, όμως από το χωριό Αμνάτος προς τα δυο χωριά εκεί βρίσκεσαι στο άγνωστο και θα πρέπει να ξέρεις ή να ρωτήσεις.

Η διέλευση των ξένων τις τουριστικές περιόδους είναι συχνή, αφού και από αυτό το δρόμο οδηγούνται μέσω Αμνάτου στο ηρωϊκό μοναστήρι του Αρκαδίου(απαραίτητος προορισμός για τους επισκέπτες) και φροντίζουν, γνωρίζοντας τις …κακοτοπιές και την ανευθυνότητα που επιδεικνύουν στα πλέον απλά θέματα οι Αρχές, πάντα να κινούνται με γεωγραφικούς χάρτες…σταυρωμένος χαρτορίχτρα έλλειψη πινακίδες

Και βέβαια δεν είναι μόνο το Αστέρι και το Χαμαλεύρι που στερούνται του γεωγραφικού προσδιορισμού τους. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλους οικισμούς της Κρήτης και παρά τις διαμαρτυρίες που εκδηλώνονται κατά καιρούς, δεν αλλάζει τίποτα (μείναμε και από πιστώσεις!)

Ίσως, όσο πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές οι αιρετοί να σπεύσουν ως… μετανοούσες Μαγδαληνές και να δώσουν λύση σε ένα τόσο απλό αλλά ουσιαστικό ζήτημα. Έως τότε καλή… ψηφοθηρία στους αιρετούς κι αν εσείς δεν γνωρίζετε τα δυο χωριά που θα επισκεφτείτε, έχετε μαζί σας και μια… χαρτορίχτρα για καλό και για κακό!

madeincreta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ