2013-11-14 14:07:07
Φωτογραφία για Στο στόχαστρο της Μαφίας τώρα ο Πάπας
Στόχος της παντοδύναμης ιταλικής μαφίας, έχει γίνει ο Πάπας Φραγκίσκος μετά τον αγώνα του για την πάταξη της διαφθοράς, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις κορυφαίου, γνωστού για το έργο του ενάντια στις συμμορίες.

Ο Νικόλα Γκρατέρι, που έχει πολεμήσει τη μυστηριώδη μαφία Ντραγκέτα της Καλαβρίας, δήλωσε την Τετάρτη πως η προσπάθεια του Πάπα Φραγκίσκου να ρίξει άπλετο φως στις οικονομικές υποθέσεις και να φέρει διαφάνεια στο Βατικανό, έχει προκαλέσει νευρικότητα και ταραχή σε πολλά κοστουμαρισμένα μέλη της μαφίας που συνεργάζονται με διεφθαρμένους ιεράρχες.

Ο ίδιος δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano: «Ο Πάπας Φραγκίσκος αποσυνθέτει τα κέντρα οικονομικής εξουσίας στο Βατικανό».

«Αν τα αφεντικά 'πέσουν' πάνω του, το σίγουρο είναι πως δε θα διστάσουν. Δεν ξέρω αν το οργανωμένο έγκλημα είναι σε θέση να κάνει κάτι, αλλά σίγουρα το σκέφτονται. Θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνοι».


Ο Ποντίφικας, που απηύθυνε έκκληση για μια «φτωχή εκκλησία», έχει στηρίξει την μεταρρύθμιση στην τράπεζα του Βατικανού, που για πολλά χρόνια υπήρχαν υπόνοιες για την ύπαρξη ενός καναλιού για το ξέπλυμα χρημάτων από τη μαφία. Αυτή την εβδομάδα, η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στο λόφο Janiculum της Ρώμης – πρώην μοναστήρι – που η Ντραγκέτα φέρεται να αγόρασε μετά από θρησκευτική διαταγή.

Σε ένα φλογερό κήρυγμα τη Δευτέρα, ο Πάπας Φραγκίσκος καταφέρθηκε κατά της διαφθοράς.

«Η μαφία που επενδύει, που ξεπλένει χρήματα, που έχει ως εκ τούτου την πραγματική δύναμη, είναι η μαφία που πλούτισε με την πάροδο των χρόνων με τη συνενοχή της εκκλησίας» δήλωσε η Γκρατέρι. «Αυτοί οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο νευρικοί».
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ