2013-11-15 11:48:04
Φωτογραφία για Συσκέψεις για τη λαθροϋλοτομία
Το πρόβλημα της λαθροϋλοτομίας πρόκειται να τεθεί, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τις επισκέψεις του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη, στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, τις προσεχείς ημέρες.

Ο κ. Καλαφάτης θα συμμετέχει σε συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και αρμόδιους φορείς για θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις αρμόδιων φορέων και ειδικών στα τοπικά προβλήματα κάθε περιοχής.

«Η επιτόπου ενασχόληση με συγκεκριμένα ζητήματα ωφελεί την πολιτεία, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εν΄όψει των επισκέψεών του.

Ανέφερε δε, ότι «στο ΥΠΕΚΑ προσπαθούμε με τις νομοθετικές μας πρωτοβουλίες, με τις διοικητικές μας αρμοδιότητες και τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, να δίνουμε λύσεις σε πραγματικά προβλήματα των πολιτών και του περιβάλλοντος» και έκανε γνωστό ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες σε όλη τη χώρα.


Ειδικότερα, όσον αφορά στο πρόγραμμα των επισκέψεων, ο κ. Καλαφάτης θα παραστεί στη Λάρισα την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, σε σύσκεψη της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, με θέμα τη λαθροϋλοτομία, παρουσία του ειδικού γραμματέα δασών Γιώργου Αμοργιανιώτη και της γενικής γραμματέως της αποκεντρωμένης διοίκησης Καλλιόπης Γερακούδη. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί επίσης και η αποτίμηση των μέτρων δασοπροστασίας της αντιπυρικής περιόδου 2013.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Καλαφάτης και ο κ. Αμοργιανιώτης θα μεταβούν στην Κατερίνη, προκειμένου να συμμετέχουν σε νέα σύσκεψη της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, για ζητήματα του νομού Πιερίας, όπου θα συζητηθούν πέραν της λαθροϋλοτομίας και χωροταξικά θέματα, παρουσία του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Αθανάσιου Καρούντζου.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός θα μεταβεί στις Σέρρες τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, σε σύσκεψη της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, όπου θα συζητηθούν ζητήματα του νομού Σερρών, καθώς και εκεί παρουσιάζονται κρούσματα λαθροϋλοτομίας. Θα συζητηθούν επίσης η διαχείριση υδάτων καθώς και πολεοδομικά θέματα, παρουσία του ειδικού γραμματέα δασών, του ειδικού γραμματέα υδάτων Κώστα Τριάντη και του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθανάσιου Καρούντζου.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ