2013-11-17 11:14:07
Φωτογραφία για Οικολόγοι Πράσινοι: Το Παράρτημα του Πανεπιστημίου της Πάτρας να γίνει Μουσείο Δημοκρατίας
"Οι Οικολόγοι Πράσινοι της Αχαΐας τιμάμε τον αγώνα και τις θυσίες των φοιτητών του Νοέμβρη του 73, έναν αγώνα που καθόρισε την μετά τη σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας δημοκρατική εξέλιξη της χώρας.

Ήταν η αγωνιστική έναρξη μιας εποχής κατά την διάρκεια της οποίας η χώρα πορεύτηκε στο πλαίσιο των καλύτερων, ιστορικά, δημοκρατικών διαδικασιών που γνώρισε στους δυο αιώνες ελεύθερης ύπαρξής της.

Χρέος μας σήμερα είναι να αναγνωρίσουμε τις αιτίες που έχουν βάλει την κοινωνία και τη δημοκρατία μας σε κρίση, τον λαϊκισμό, τη διαφθορά, την ευνοιοκρατία, τον παραμερισμό του γενικού συμφέροντος υπέρ συγκροτημένων συμφερόντων για να αποτρέψουμε υπαρκτούς κινδύνους για την δημοκρατία μας.

Χρέος μας είναι να διατηρήσουμε τα ευρωπαϊκά μας επιτεύγματα αλλά και να απαιτήσουμε την αλληλεγγύη των εταίρων μας για την βιώσιμη θεσμική και παραγωγική μας ανασυγκρότηση.

Η Πάτρα, έδρα του τρίτου Πανεπιστημίου της χώρας, υπήρξε επίσης πεδίο σημαντικών δημοκρατικών αγώνων τον Νοέμβρη του 73, αγώνων των οποίων ένα από τα κύρια πεδία ανάπτυξης ήταν το κτίριο του Πανεπιστημιακού Παραστήματος της οδού Κορίνθου. Σήμερα το ιστορικό αυτό δημόσιο κτίριο είναι κλειστό και σε όχι παραδεκτή κατάσταση.

Πρότασή μας είναι να περάσει σε μια νέα εποχή. Να αξιοποιηθεί για το δημόσιο συμφέρον, να υπηρετήσει το διάλογο και το δημοκρατικό πνεύμα.

Προτείνουμε, πιστεύοντας ότι η πρόταση αυτή αποτίει φόρο τιμής στους δημοκρατικούς αγώνες του 73, το Παράρτημα να γίνει, υπό τον έλεγχο των Πανεπιστημιακών αρχών και του Δήμου, ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και παράλληλα χώρος πολιτιστικών και πνευματικών εκδηλώσεων διαθέσιμος σε συλλόγους και ομάδες πολιτών.

Φυσικά χρειάζεται μελέτη, προετοιμασία και χρηματοδότηση.

Αν όμως ο στόχος υιοθετηθεί και στηριχθεί από την πατρινή κοινωνία το κυριότερο βήμα θα έχει γίνει."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ