2012-04-13 12:25:06
Φωτογραφία για Σοκάρει το πόρισμα φωτιά για τον Άκη Τσοχατζόπουλο - Κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση
Εγκληματική οργάνωση με σκοπό το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που προερχόταν από δωροδοκία και συγκεκριμένα από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων φέρεται να είχε συστήσει ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος μαζί με άλλους συγκατηγορουμένους του, όπως προκύπτει από το... πόρισμα-φωτιά που υπογράφουν οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Ελένη Σίσκου και Ευγενία Κυβέλου.

Για δίκτυο προσώπων και εξωχώριων offshore εταιρειών, που για περισσότερα από δέκα χρόνια παρέχει βοήθεια στον πρώην υπουργό, μέσω δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εικονικών ή μη αγοραπωλησιών ακινήτων, ώστε να «σβήνει» τα ίχνη παράνομων πληρωμών, κάνει λόγο το πόρισμα της Εισαγγελίας για την υπόθεση.

Στις 206 σελίδες του πορίσματος που συνέταξαν οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, οι οποίοι ερεύνησαν τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού, αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι κατηγορούμενοι «συνέστησαν και συμμετείχαν σε οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από το έγκλημα της κατ' εξακολούθησης παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου».


«Μέσω του πολύπλοκου δικτύου εταίρων, παρένθετων προσώπων, τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικών επαφών σε διάφορες χώρες που με μεθοδικότητα «έστησαν» τα ανωτέρω πρόσωπα, διακινήθηκαν, απεκρύβησαν και τοποθετήθηκαν τεράστια χρηματικά ποσά ενώ δεν προκύπτει η κατάληξη μεγάλων χρηματικών ποσών τα οποία προφανώς έχουν στη διάθεσή τους σε τόπο και με μορφή που δεν είναι γνωστά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα.

Σύμφωνα με τους Εισαγγελείς, τα ποσά που οι ίδιοι θεωρούν βέβαιο ότι ο πρώην υπουργός απέκρυψε, αφορούν παράνομες αμοιβές του από προμήθειες εξοπλιστικών συστημάτων που διαχειρίστηκε ως υπουργός Αμυνας.

Στο μεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή, ο Αστέριος Οικονομίδης κατηγορούμενος στην υπόθεση του πρώην υπουργού για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σε βάρος του κ. Οικονομίδη, που είναι βασικός μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας που ανακαίνισε το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πούλησε ακίνητο στο Κολωνάκι στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και ο ίδιος παραδόθηκε χθες το πρωί και ζήτησε να απολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη έλαβαν από τον ειδικό ανακριτή κ. Μαλλή οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, που συνελήφθησαν τη Μεγάλη Τετάρτη.

Πρόκειται για τους Γιώργο Σαχπατζίδη (επιχειρηματία), Νίκο Ζήγρα (ξάδελφο του πρώην υπουργού, δικαιούχο offshore εταιρείας) και Ευφροσύνη Λαμπροπούλου (λογίστρια, εκπρόσωπο στην Ελλάδα offshore εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση).Πηγή: Τα ΝΕΑ Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ιστορίες για ... αγρίους!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ιστορίες για ... αγρίους!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ