2012-04-13 12:23:03
Φωτογραφία για Άγγελος Τσιγκρής: «Πληγή για την Ελλάδα η παράνομη μετανάστευση…»
από το Γραφείο Τύπου

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ (δικηγόρος – καθηγητής Εγκληματολογίας) Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή την καθυστερημένη αντίδραση για λήψη μέτρων αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης- έκανε την ακόλουθη δήλωση «Η Ελλάδα διαχειρίζεται το μεταναστευτικό με την ίδια προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό που τη διακρίνει και στους άλλους τομείς.

Τις συνέπειες της προχειρότητας, αλλά και των ιδεολογημάτων οι τοπικές κοινωνίες τις βιώνουν με τρόπο δραματικό.

Με το νόμο για την ιθαγένεια, που έσπευσε να ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, η Ελλάδα μετατράπηκε αυτόματα σε πόλο έλξης για στρατιές παράνομων μεταναστών από την Ασία και την Αφρική.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου διαχειρίστηκε με το χειρότερο τρόπο την υπόθεση των μεταναστών απεργών πείνας της “Υπατίας”, ταπεινώνοντας την Ελλάδα και τελικά άνοιξε το δρόμο για μαζική νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών.


Το πρόβλημα σήμερα τείνει να καταστεί ασφυκτικό και αποτελεί μόνιμη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, την υγεία των πολιτών και την κοινωνική συνοχή.

Οι επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία μας είναι πολύ μεγάλες.

Η παράνομη μετανάστευση είναι ένα πρόβλημα που πληγώνει την Ελλάδα πολλαπλώς.

Η χώρα μας δεν αντέχει άλλο. Η ελληνική κοινωνία έφτασε στα όριά της.

Έχουμε υποχρέωση ως χώρα να βγούμε άμεσα από τα αδιέξοδα που μας οδήγησε η παντελής έλλειψη ακόμη και στοιχειώδους μεταναστευτικής πολιτικής.

Πρέπει με νηφαλιότητα και τεχνοκρατική επάρκεια να αναδείξουμε τις δυσκολίες του μεταναστευτικού ζητήματος, για μια χώρα όπως η Ελλάδα που διαθέτει τεράστια ακτογραμμή και γειτνιάζει με δύο ηπείρους από οποίες προέρχονται τα μεγαλύτερα ρεύματα παράνομων μεταναστών.

Να αντικρίσουμε κατάματα τη ζοφερή εικόνα που έχει προκαλέσει η ατολμία και οι λανθασμένοι χειρισμοί…»._
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ