2013-11-28 13:41:06
Φωτογραφία για Γ. Στουρνάρας: Νωρίτερα πιθανόν η επανιδιωτικοποίηση των τραπεζών
"Η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος προχωρεί με σταθερά βήματα, που προβλέπεται να οδηγήσουν πιθανώς ακόμα και σε ταχύτερη των υφιστάμενων προβλέψεων για... αποδέσμευση των συστημικών τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας", δήλωσε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δίδοντας το "σύνθημα" να ανοίξει και δημοσίως η συζήτηση για επιστροφή των τραπεζικών ιδρυμάτων στον ιδιωτικό τομέα νωρίτερα, κυρίως λόγω του επενδυτικού ενδιαφέροντος απ' το εξωτερικό.

Η αναφορά του υπουργού έγινε σε μία περίοδο που οι πληροφορίες που έχει κατά καιρούς δημοσιοποιήσει το Newmoney.gr φέρουν το Ταμείο να συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, έπειτα από σχετικές εισηγήσεις συμβούλων αλλά και των ίδιων των τραπεζών, λόγω της σημαντικής ζήτησης που υφίσταται για τις μετοχές των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Κάτι βέβαια που θα δρομολογήσει από πριν και εξελίξεις αναφορικά με τα warrants, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της επανιδιωτικοποίησης, όπως έχουμε γράψει.

Μάλιστα στην έκθεση του ΟΟΣΑ γίνεται ειδική αναφορά στο κεφάλαιο που αφορά τις τράπεζες: «Κίνητρα για γρηγορότερη ενάσκηση των warrants είναι επιθυμητά από μακροοικονομικής απόψεως, καθώς όσο νωρίτερα οι τράπεζες ανακάμψουν είναι καλύτερα για τις προοπτικές της οικονομίας» σημειώνει χαρακτηριστικά.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ