2012-04-13 14:12:04
Φωτογραφία για Η εκτόξευση απέτυχε,η ένταση παραμένει μεταξύ Βόρειας-Νότιας Κορέας
Το Πεκίνο κάλεσε σήμερα σε "ηρεμία" και "αυτοσυγκράτηση" μετά την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, που θα έθετε σε τροχιά ένα δορυφόρο γεωπαρατήρησης, μια εκτόξευση που χαρακτηρίστηκε "πρόκληση" από τη διεθνή κοινότητα.

"Ελπίζουμε ότι όλες οι πλευρές θα διατηρήσουν την ηρεμία τους, θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και δεν θα προβούν σε μια κίνηση που θα έβλαπτε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην (κορεατική) χερσόνησο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λίου Γουεϊμίν "Η Κίνα σημείωσε την εκτόξευση από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας του δορυφόρου της, όπως σημείωσε και τις αντιδράσεις των ενδιαφερομένων πλευρών", πρόσθεσε ο Λίου στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Η Κίνα τήρησε σιγή σήμερα επί τουλάχιστον έξι ώρες μετά την πυραυλική εκτόξευση από τον σύμμαχό της, δείχνοντας έτσι τη δυσαρέσκειά της.


Η Πιονγκγιάνγκ παραδέχτηκε την αποτυχία της εκτόξευσης του πυραύλου της, μια εκτόξευση που κατήγγειλαν οι ΗΠΑ χαρακτηρίζοντάς την κεκαλυμμένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.

Λίγο μετά την εκτόξευση οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους --Νότια Κορέα και Ιαπωνία-- ανακοίνωσαν ότι ο πύραυλος συνετρίβη λίγο μετά την εκτόξευσή του από το διαστημικό κέντρο του Τονγκτσάνγκ-ρι, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, περίπου 50 χλμ. από τα σύνορα με την Κίνα.

Μετά την πυραυλική αυτή εκτόξευση, συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Φοβούνται νέα πρόκληση από τη Β.Κορέα

Η Βόρεια Κορέα πιθανώς ετοιμάζει μια στρατιωτική πρόκληση κατά της Νότιας Κορέας, μετά την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματικός του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας.

"Η πιθανότητα μιας ακόμη εκτόξευσης πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς ή μιας πυρηνικής δοκιμής, όπως και μιας στρατιωτικής πρόκλησης με στόχο την ενίσχυση της αλληλεγγύης εντός της χώρας είναι πολύ μεγάλη", δήλωσε αξιωματικός του υπουργείου Άμυνας κατά τη διάρκεια ακρόασης σε κοινοβουλευτική επιτροπή στη Σεούλ.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις στρατιωτικών ενεργειών από τη Βόρεια Κορέα, πρόσθεσε ο νοτιοκορεάτης αξιωματικός.
onalert.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ