2012-04-13 15:54:06
Φωτογραφία για ΣΟΚ: Στοιχεία-καταπέλτης για αυταρχισμό και βία στην Τουρκία
Αύξηση των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημειώνεται στην Τουρκία, σύμφωνα με την έκθεση του Συνδέσμου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Τουρκίας (IHD),όπου διαπιστώνεται ότι ο καθεστώς στην Τουρκία γίνεται σταδιακά περισσότερο αυταρχικό με τα σχετικά στοιχεία να τρομάζουν!.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Οζτούρκ Τουρκντογάν δήλωσε στην Hurriyet ότι το 2011 π’εντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ ήταν κρατούμενοι , άλλοι τρείς σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν από τους «πολιτοφύλακες» οι οποίοι –όπως υπογραμμίζει-έχουν αποθρασυνθεί έπειτα από την απαλλαγή δύο εξ αυτών από το δικαστήριο για τον φόνο δύο ατόμων το 2010 . Ο ‘ιδιος ανέφερε επίσης ότι λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης να προχωρήσει στις σχετικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε το 2009 , η βία σε σχέση με το Κουρδικό ζήτημα έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ατόμων που έχουν χάσει την ζωή τους έχει αυξηθεί από 244 το 2010 σε 338 το 2011. Αναφέρει επίσης ότι το 2011 ,175 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και άλλες 20 αυτοκτόνησαν λόγω ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης αναφέρει ότι 3252 κατήγγειλαν βασανιστήρια που τους ασκήθηκαν, ετέθησαν υπο κράτηση 12.685 άτομα και εξ αυτών τα 2.922 προφυλακίστηκαν.


Ο κ. Τουρκντογάν υπογράμμισε ότι είναι ορατή το 2011 η χειροτέρευση των επιδόσεων της Τουρκίας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η τουρκική κυβέρνηση εγκαταλείποντας το 2010 τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και εναρμονιζόμενη με τα «κριτήρια της Αγκυρας» έχει μετατρέψει την Τουρκία σε αστυνομικό κράτος και το καθεστώς της γίνεται ολοένα πιο αυταρχικό και καταπιεστικό.
prionokordela.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λατρεία για Hamilton!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λατρεία για Hamilton!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ