2013-12-01 07:27:07
Φωτογραφία για «Τρέχουν» για συμφωνία με την τρόικα πριν το τέλους του έτους
Η αναβολή της επίσκεψης της τρόικας προκάλεσε πυρετό... συσκέψεων στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να καλεί εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου το οικονομικό επιτελείο.

Και αυτό μια μέρα μετά την οριστική αναβολή της επίσκεψης της εκπροσώπων της τρόικας που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα.

Η ευρεία σύσκεψη ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και την απασχόλησαν τα ανοιχτά θέματα που έχει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η καλύτερη προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα (αμυντικές βιομηχανίες, φόρος ακινήτων, κώδικας δικηγόρων, απολύσεις, ΕΑΣ ΕΛΒΟ) και πλέον στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να κλείσει η συμφωνία πριν το τέλος του έτους.

Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων, με τους εκπροσώπους των δανειστών να επιμένουν σε πλήρη απελευθέρωση. Ο χρόνος πιέζει, αφού στις 31 Δεκεμβρίου παύει να ισχύει το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για τις πρώτες κατοικίες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη σύσκεψη παραδέχτηκε ότι με τους δανειστές υπάρχουν διαφορές.

"Πιέζουμε να υπάρξει κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερη, χωρίς αυτή η κάλυψη να αφορά μπαταχτσήδες και ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τις ρυθμίσεις για να μην πληρώνουν", τόνισε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ