2012-04-14 01:54:11
Φωτογραφία για Ξανά στους δρόμους οι Αιγύπτιοι
Χιλιάδες Αιγύπτιοι ισλαμιστές κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Καΐρου για να "προστατεύσουν την επανάσταση", ζητώντας να μην επιτραπεί σε συνεργάτες του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ να είναι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ, που έχει γίνει το σύμβολο της επανάστασης, και φώναζαν συνθήματα όπως "Όχι στα απομεινάρια του παλαιού καθεστώτος".

"Ούτε Σαφίκ, ούτε Σουλεϊμάν, θα επιστρέψουμε στην Ταχρίρ" και "Δεν θέλουμε τον Όμαρ Σουλεϊμάν" επαναλάμβαναν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι, αναφερόμενοι στον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 23ης-24ης Μαΐου. Ο πρωθυπουργός του Μουμπάρακ, Άχμαντ Σαφί, καθώς και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, είναι επίσης υποψήφιοι για την προεδρία.

Ο στρατός κατηγορείται ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Σουλεϊμάν, μολονότι το Στρατιωτικό Συμβούλιο που κυβερνά τη χώρα μετά την ανατροπή του Μουμπάρακ διαβεβαιώνει πως "δεν στηρίζει κανέναν από τους υποψήφιους".

Ο υποψήφιος των Αδελφών Μουσουλμάνων Χαϊράτ αλ-Σάτερ κατήγγειλε την επάνοδο του Σουλεϊμάν χαρακτηρίζοντάς την "απόπειρα κλοπής της επανάστασης" και απείλησε ότι θα βγάλει στους δρόμους τους υποστηρικτές του.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ