2012-04-14 04:57:04
Φωτογραφία για «Μουσείο Άμμου» για τους Ολυμπιακούς 2012!
Έκπληξη, εντυπωσιασμός αλλά και απορία προκαλούνται συνήθως στη θέα των αριστουργημάτων που εκτίθενται στο πρώτο «Μουσείο Άμμου» στον κόσμο, το οποίο βρίσκεται στην Ιαπωνία, και πιο συγκεκριμένα στο Tottori Sand Dune, τον μεγαλύτερο αμμόλοφο της χώρας.

Και πώς αλλιώς, άλλωστε, όταν οι «τυχεροί» επισκέπτες βρίσκονται μπροστά σε γιγάντια έργα τέχνης, το ένα καλύτερο από το άλλο. Αξιοθέατα από όλο τον κόσμο, αντικείμενα αλλά και ολόκληρες σκηνές από την καθημερινότητα δημιουργούνται από τόνους άμμου, αφήνοντας άπαντες με το στόμα ανοιχτό!

Διάφοροι γλύπτες ανανεώνουν κάθε χρόνο τις «εφήμερες» δημιουργίες του Μουσείου, οι οποίες αναφέρονται κάθε φορά και σε ένα διαφορετικό θεματικό πλαίσιο. Για παράδειγμα, η έκθεση που ανοίγει τις πύλες της στις 14 Απριλίου έχει ως θέμα της την ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη του «Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, το Μπάκιγχαμ αλλά και η βασίλισσα Ελισσάβετ κάνουν -μεταξύ άλλων- την εμφάνισή τους πάνω στην άμμο, με σκοπό να τιμηθούν με τον τρόπο αυτό οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Η εν λόγω έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τον Ιανουάριο του 2013.
perierga.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ