2012-04-14 09:44:04
Φωτογραφία για Στην Porsche η διάσημη πίστα δοκιμών του Nardo
Η γερμανική εταιρεία, μέσω της θυγατρικής της Porsche Engineering Group, αποκτά τον έλεγχο της διάσημης πίστας.... Η γερμανική εταιρεία, μέσω της θυγατρικής της Porsche Engineering Group, αποκτά τον έλεγχο της διάσημης πίστας δοκιμών του Nardo που βρίσκεται στη γειτονική μας Ιταλία.

Όπως γράφουν οι 4troxoi.gr και ανακοινώθηκε επίσημα, η Porsche, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Porsche Engineering Group, αποκτά από τις αρχές του επόμενου κιόλας μήνα την ιδιοκτησία της διάσημης πίστας δοκιμών (proving ground, αγγλιστί) του Nardo, η οποία βρίσκεται, για όσους δεν το γνωρίζουν, στο Lecce της Ιταλίας. Μέχρι και σήμερα, το σύνολο των εγκαταστάσεων του Nardo Technical Center, το οποίο μετρά ήδη 80 χρόνια ζωής καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια 700 εκταρίων, ανήκε στον ιταλικό όμιλο Prototipo SpA. Αυτό όμως που ανέκαθεν την έκανε να ξεχωρίζει δεν είναι ασφαλώς η… έκταση της, αλλά η διάσημη οβάλ διαδρομή των 12,5 χλμ. που περικλείει στο εσωτερικό της μια σειρά άλλων επιφανειών και «χαράξεων», ανάμεσα τις οποίες είναι και μια απαιτητική πίστα δοκιμών με ποικίλες στροφές και συνολικό μήκος 6,3 χλμ.


Χαρακτηριστικά. ο CEΟ της εταιρείας, Matthias Müller δήλωσε για το νέο απόκτημα της εταιρείας στην οποία ηγείται: «Οι εγκαταστάσεις του Nardo, με την υψηλών ταχυτήτων οβάλ διαδρομή και την πίστα δοκιμών της, συμπληρώνει ιδανικά εκείνες στο Βάϊσαχ». Αξίζει να προσθέσουμε πως εταιρεία σκοπεύει να αξιοποιήσει τις εν λόγω εγκαταστάσεις όχι μόνο για λόγους άμεσα συνδεδεμένους με την εξέλιξη των σπορ αυτοκινήτων της (παραγωγής, καθώς και αγωνιστικών), αλλά και για ειδικές εκδηλώσεις που θα σχετίζονται με test drive επιλεγμένων πελατών της Porsche ή ακόμα και για τη λειτουργία σχολών αγωνιστικής οδήγησης. Ασφαλώς, ο χώρος ή επιλεγμένα τμήματά του θα εξακολουθούν να παραχωρούνται σε όσες αυτοκινητοβιομηχανίες θα επιθυμήσουν να πραγματοποιήσουν τις δικές τους δοκιμές εξέλιξης.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ