2013-12-13 11:36:49
Φωτογραφία για Ηλεία: Τελευταία βόλτα στο κτήμα του για τον 89χρονο Αμαλιαδίτη συνταξιούχο έμπορο Κωνσταντίνο Τσιμπίδη (PHOTO)
«Βουτιά» θανάτου χθες σε αποστραγγιστικό καναλέτο, μετά από σύγκρουση οχημάτων, για τον 89χρονο Αμαλιαδίτη συνταξιούχο έμπορο Κωνσταντίνο Τσιμπίδη, ο οποίος πήγε για τελευταία φορά χθες στο κτήμα του στην Μαραθιά και στην συνέχεια άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο.

Πλαγιομετωπική σύγκρουση

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η αστυνομία, το ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας Toyota λευκού χρώματος που οδηγούσε ο 89χρονος Κωνσταντίνος Τσιμπίδης και είχε κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο, επεχείρησε να στρίψει αριστερά επάνω στην εθνικό οδό σε παράδρομο, προκειμένου να κατευθυνθεί προς την είσοδο πόλης Αμαλιάδας. Σε ένα δρόμο δηλαδή που χρησιμοποιούσαν πολύ το τελευταίο διάστημα οι οδηγοί, αφού μέχρι προχθές ήταν κλειστή η είσοδος πόλης λόγω εργασιών.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή του 89χρονου αποδείχθηκε μοιραία, αφού εκείνη την ώρα από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και με κατεύθυνση από Πύργο προς Πάτρα εκινείτο ένα άλλο ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας minicooper μαύρου χρώματος, που οδηγούσε ένας 31χρονος από την Πάτρα.


Το αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστούν πλαγιομετωπικά τα δύο οχήματα και στην συνέχεια «βούτηξαν» και τα δύο σε παρακείμενο καναλέτο.

Ο 31χρονος οδηγός, χωρίς ευτυχώς να πάθει γρατσουνιά, κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητό του, ωστόσο ο 89χρονος αν και βγήκε από το αυτοκίνητο, βρέθηκε εγκλωβισμένος στο καναλέτο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Τμήμα της Τροχαίας Αμαλιάδας, που έχει αναλάβει την προανάκριση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ασθενοφόρο.

Δεν άντεξε

Πριν φθάσει η Πυροσβεστική, διερχόμενοι, αστυνομικοί και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ κατάφεραν να ανασύρουν τον 89χρονο από το καναλέτο, ο οποίος φαινόταν να έχει τραυματιστεί ελαφρά, καθώς είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, και με το ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ωστόσο αποδείχθηκαν λανθασμένες, αφού όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν σοβαρό τραυματισμό στον πνεύμονα και παρά τις προσπάθειές τους ο 89χρονος δεν άντεξε και λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο σημείο του τροχαίου μετέβησαν και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας που έλεγξαν τα δύο οχήματα για να διαπιστώσουν ότι δεν επέβαιναν άλλα άτομα και εν συνεχεία έκαναν πλύση του οδοστρώματος.

Ο 89χρονος, ήταν από τους παλιούς εμπόρους στην Αμαλιάδα, καθώς διατηρούσε κατάστημα με είδη ρούχων επί σειρά ετών στο κέντρο της πόλης. Ήταν άνθρωπος αγαπητός και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και ο θάνατός του προκάλεσε συγκίνηση.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο. Η εφημερίδα «Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Το τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 5:30 χθες το απόγευμα, στο 77,800 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο σημείο μεταξύ Κουρούτας και Μαραθιάς.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ