2012-04-14 14:57:35
Φωτογραφία για Κάτι αρχίζει να κινείται
Επιτέλους κάτι αρχίζει να κινείται στο μείζον θέμα των δανείων των ιδιωτών, έστω και αν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης κυριολεκτικά ποιούν την νήσσαν Επιτέλους κάτι αρχίζει να κινείται στο μείζον θέμα των δανείων των ιδιωτών, έστω και αν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης κυριολεκτικά ποιούν την νήσσαν... Εκθεση του ΔΝΤ θέτει το θέμα δραστικού «κουρέματος» όλων των δανείων, διότι με τον τρόπο αυτό θα υποβοηθηθεί η κίνηση στην αγορά, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η έκθεση αφορά τα δάνεια των ιδιωτών (επιχειρηματικά και στεγαστικά - καταναλωτικά) σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά είναι ιδιαίτερα επίκαιρο για μας, δεδομένης της κατάστασης που βρίσκονται εκατομμύρια δανειολήπτες. Οπως επεσήμαναν χαρακτηριστικά στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, «το ''κούρεμα'' μπορεί να καταστεί αναγκαίο για να εξυπηρετηθεί η ανάπτυξη, χωρίς την οποία δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος».

«Ανέξοδος τρόπος»


Μάλιστα, το Ταμείο πιστεύει ότι «οι κυβερνητικές πολιτικές που αποσκοπούν στη μείωση του χρέους σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία ενός νοικοκυριού και τις πληρωμές του χρέους της υπηρεσίας σε σχέση με το εισόδημά του θα μπορούσαν να είναι ένας ανέξοδος τρόπος για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων της απομόχλευσης των νοικοκυριών για την οικονομική δραστηριότητα».

Αυτό που λέει, δηλαδή, είναι ότι όσες τράπεζες έχουν ενισχυθεί από τα κράτη πρέπει να αποδεχθούν το «κούρεμα» των δανείων εάν το ζητήσουν οι κυβερνήσεις που αποφάσισαν την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Και εδώ μπαίνει ο ρόλος του ελληνικού κράτους που δεν ζητεί κούρεμα των δανείων, το αντίθετο μάλιστα, με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών προσπαθεί να «σβήσει» το θέμα... 

Δ. Σ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ

πηγή: ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Μεγάλο Σάββατο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Μεγάλο Σάββατο
Button: «Απειλή ο Kamui»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Button: «Απειλή ο Kamui»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ