2012-04-14 16:09:52
Φωτογραφία για Το ΔΝΤ προειδοποιεί την Ευρώπη...
Θα είναι μια από τις κρισιμότερες συνόδους η επόμενη εαρινή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, όπου και βρίσκεται η έδρα του.

Ήδη, ειδήσεις άρχισαν να «βγαίνουν» από τώρα, με την διευθύντρια του, κ. Κριστίν Λαγκάρντ, να ανακοινώνει εμμέσως πλην σαφώς, μείωση της συνεισφοράς του ΔΝΤ στην ευρωπαϊκή προσπάθεια διάσωσης, την ίδια ώρα που οι εξελίξεις στην Ισπανία, κάθε άλλο παρά δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση.

Με τα επιτόκια δανεισμού της Μαδρίτης πάνω από το 6%, ένα είναι σίγουρο: η Ισπανία, αργά ή γρήγορα, θα αναγκασθεί να ζητήσει βοήθεια από την Ευρωζώνη, καθώς, όπως έχει μετρηθεί, όποια οικονομία σπάει αυτό το όριο και παραμένει πάνω απ αυτό για πολύ καιρό, αναγκάζεται να καταφύγει σε …προστασία.

Και η Ισπανία δύσκολα θα αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, θα επαναληφθεί και στη δική της.

Το γεγονός ότι το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι αυτή τη φορά δεν θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια διάσωσης –γιατί ουσιαστικά περί αυτού πρόκειται– αποτελεί ένα πολύ ηχηρό καμπανάκι για τις Βρυξέλλες, τη Φραγκφούρτη και κυρίως το Βερολίνο, το οποίο, όπως εκτιμάται θα πρέπει να αποφασίσει, τι θα πρέπει να κάνει από εδώ και στο εξής.

Και σίγουρα, η απάντηση δεν θα είναι καθόλου εύκολη.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ