2012-04-14 16:24:23
Φωτογραφία για ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ;
Προτάσεις για ένταξη όλων των πολιτών στον ΕΟΠΥΥ συγχωνεύσεις νοσοκομείων, αλλαγή του συστήματος αμοιβών των γιατρών, ώστε να νομιμοποιηθεί το «φακελάκι» και να περιοριστούν οι λίστες αναμονής στα χειρουργεία… Ριζικές αλλαγές στην οργάνωση του συστήματος Υγείας στην Ελλάδα υποδεικνύει η τρόικα στην κυβέρνηση!

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», στην έκθεση σημειώνεται ότι είναι σημαντικό να υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης, φαρμακευτικών εταιρειών, γιατρών, φαρμακείων, χονδρεμπόρων και των οργανώσεων των ασθενών σε έναν κώδικα καλής συμπεριφοράς όσον αφορά στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ όλων των μερών.

Η τρόικα προτείνει μάλιστα στην κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια από τη Σουηδία, η οποία έχει πρόσφατα θεσμοθετήσει έναν τέτοιο κώδικα.

Για να μειωθούν οι λίστες αναμονής -ειδικά στα χειρουργεία-, προτείνεται να επανεξεταστεί το σύστημα αμοιβής των γιατρών και να ενσωματωθεί σε αυτήν η συμμετοχή του ιδιώτη (φακελάκι) προκειμένου να νομιμοποιηθεί η συναλλαγή και εν τέλει να φορολογείται και ο γιατρός για το σύνολο των εισοδημάτων του.
apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ