2013-12-17 15:03:12
Φωτογραφία για ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ... ΣΠΑΝΟΥΛΗ Ο «ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ» ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ!
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σπύρος Γιαννιώτης ψηφίστηκε από τον ΠΣΑΤ ως ο κορυφαίος αθλητής, με τον ίδιο να εκφράζει την προτίμησή του στον... Βασίλη Σπανούλη!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κερκυραίου κολυμβητή του Ολυμπιακού στον "Sentra 103,3":

Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού άφησε πίσω του στην ψηφοφορία με 1951 ψήφους έναντι 501 τον Βασίλη Σπανούλη, και στην ερώτηση ποιον θα ψήφιζε (με εξαίρεση τον εαυτό του) απάντησε… «Θα ψήφιζα τον Σπανούλη σίγουρα. Πέρσι, φέτος και γενικά έχει μία τρομερή πορεία στο μπάσκετ. Θα τον ψήφιζα σίγουρα».

Για το πως αισθάνθηκε για τη νέα βράβευση του από τον ΠΣΑΤ: «Γενικά πέρα από τις διακρίσεις παίζει ρόλο όλο το… κουστούμι, όλο το μαγιό. Με τιμάει πολύ η διάκριση είναι κάτι που σου δίνει ένα σπρώξιμο να συνεχίσεις, να κάνεις αυτό που κάνεις ακόμη καλύτερα και να ξεπερνάς συνέχεια όσο μπορείς τον εαυτό σου. Είναι πολύ όμορφο. Είναι σα να σου γεμίζει τις μπαταρίες γιατί όλοι περνάμε κάποιες στιγμές που νιώθουμε ότι δεν μπορούμε αλλά αυτές οι στιγμές είναι που σε κάνουν να τα σκέφτεται ξανά όλα και να πεισμώνεις. Όταν έχεις να μιλήσεις σημαίνει ότι έχεις κάνει κάτι ωραίο. Αυτό που λέω εγώ είναι «σκάσε και κολύμπα». Ωραίος τίτλος για αυτοβιογραφία».


Για ποιο λόγο πιστεύει ότι απολαμβάνει αυτής της εκτίμησης. «Είναι δύσκολο να κρίνεις πως κρίνει κάποιος αλλά σίγουρα παίζει ρόλο η διάρκεια. Τα τελευταία χρόνια είμαι σταθερά σε υψηλές θέσεις και στο παγκόσμιο και στην ολυμπιάδα. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο άσχετα αν κάθε χρονιά είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Αλλά σίγουρα η διάρκεια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Παίζει ρόλο ότι είναι ένα μαραθώνιο και επίπονο αγώνισμα και όντως θέλει πολλά ψυχικά αποθέματα και ο κόσμος το βλέπει αυτό. Είναι πολύ ωραίο να αναγνωρίζεται η προσπάθεια σου σε αυτό τον βαθμό».

Για το αν δεν είχε μπλέξει με κολύμβηση, τι άθλημα θα διάλεγε. «Δεν ξέρω, πολύ δύσκολη ερώτηση. Τρέξιμο ή ποδήλατο, εκεί θα ήθελα να είμαι. Βέβαια, ούτε το ένα, ούτε το άλλο μπορώ να το κάνω τώρα αλλά μου αρέσουν γενικά αυτά τα αγωνίσματα. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να ξεπερνάω το ψυχολογικό και σωματικό πόνο».

Για το αν νιώθει ότι πρόκειται για επιβράβευση: «Σίγουρα πρόκειται για επιβράβευση της προσπάθειας που κάνεις. Είναι πολύ σημαντικό, το χρειάζεται ο αθλητής αυτό. Γεμίζει η μπαταρία σου. Και κάποια στιγμή στην ζωή μου όταν τελειώσει τον πρωταθλητισμό και έχω να λέω, αυτά θα λέω. Είναι πολύ ωραίο να τα καμαρώνεις κιόλας».

Για το σε ποια φάση βρίσκεται. «Αρχές Φεβρουαρίου έχω έναν αγώνα στην Αργεντινή. Από εκεί ξεκινάει η προετοιμασία μου για το πανευρωπαϊκό τον Αύγουστο. Το 2014 είναι μεταβατική χρονιά γιατί το 2015 είναι η πρόκριση για την Ολυμπιάδα. Αν θέλω να φτάσω, που ελπίζω ότι μπορώ να φτάσω το όριο. Σίγουρα το 2014 είναι μεταβατικό και κοιτάμε για το 2015. Να έχουμε την υγεία μας αν μπορώ και αντέχω να πάω στην Ολυμπιάδα».

Για το αν έχει αλλάξει η προπόνηση του. «Έχει αλλάξει, προσέχω περισσότερο. Δεν είμαι όπως ήμουν πριν από 4-5 χρόνια. Δεν είμαι σε ηλικία που θέλω να παρακάνω και να κάνω κάποια κοιλιά που θα μου κοστίσει στον στόχο μου, το καλοκαίρι στο Πανευρωπαϊκό. Πάμε πιο σιγά και προσεκτικά. Όσο περνάει ο καιρός, σίγουρα η προπόνηση θα μεγαλώνει για να φτάσουμε στα επίπεδα και πριν το Λονδίνο, αν θέλω να διακριθώ. Είναι όλα μελετημένα από το Νίκο Γέμελο. Ο Νίκος κάνει την προπόνηση. Εγώ τον λέω καπετάνιο. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα και μου φεύγει ένα άγχος για τον τρόπο προπόνησης και το απορροφάει αυτός».

Για το πως βλέπει την κατάσταση στον αθλητισμό. «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Όταν κάνεις ένα άθλημα πρέπει να βλέπεις θετικά γιατί πρέπει να πας μπροστά. Προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά. Να αξιοποιώ αυτά που υπάρχουν και να βγάζω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρέπει να προσπαθούμε να αξιοποιούμε και να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ