2013-12-17 18:19:06
Φωτογραφία για Πρωθυπουργέ, δώσε free ρεύμα και πετρέλαιο να ζήσει ο λαός.. μαζί με το free wifi
Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός

Η κυβέρνηση υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής και της αρνητικής δημοσιότητας που πυροδότησαν οι θάνατοι συμπολιτών μας, «ευαισθητοποιήθηκε» και με πομπώδεις δηλώσεις, εξήγγειλε το «ρεύμα σε όλους», νομίζοντας πως έτσι θα ξεπλύνει τα καθυστερημένα και ανάλγητα αντανακλαστικά της.

Δεν πέρασαν πολλά εικοσιτετράωρα και αποδείχθηκε πως και αυτή η κυβερνητική ανακοίνωση είναι μία επικοινωνιακή φούσκα, αφού η επανασύνδεση, είναι άλλη μία εξαγγελία μακράς πνοής κάτι σαν εκείνο το μνημειώδες «free wifi». Χάνεται η υλοποίηση της «κατεπείγουσας» εντολής του Μαξίμου στη γραφειοκρατία και τις ατέρμονες διαδικασίες. Φυσικό αφού έγινε χωρίς κανένα σχεδιασμό μόνο για να προλάβουν τα καλά σχόλια από τα δελτία των «οκτώ».

Αυτή τη στιγμή, πολλές δεκάδες χιλιάδες σπίτια, παραμένουν μέσα στον παγετό και το σκοτάδι. Άνθρωποι καίγονται ή πεθαίνουν από αναθυμιάσεις ή το ψύχος!


Επιπλέον συμπολίτες μας, που έκρυβαν το πρόβλημά τους, προστατεύοντας την προσωπική και οικογενειακή τους αξιοπρέπεια, καλούνται τώρα να το δημοσιοποιήσουν, προσκομίζοντας πληθώρα εγγράφων και παραστατικών που αποδεικνύουν το αυτονόητο, ότι βρίσκονται κάτω από πραγματικό όριο της φτώχειας και όχι εκείνο το λογιστικό του κ. Στουρνάρα.

Μα αν η κυβέρνηση αυτή υπερηφανεύεται πως νομοθετεί με βάση πραγματικά δεδομένα, δεν θα έπρεπε να υποβάλλει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε άλλες ταλαιπωρίες, θα έπρεπε να γνωρίζει ποιος αντιμετωπίζει μείζον ζήτημα επιβίωσης και σε ποιο βαθμό. Αλλά και αυτό αποτελεί άλλο ένα άλλοθι για τα λεγόμενα οριζόντια μέτρα.

Η κυβέρνηση, ως ηθικός αυτουργός, πολλών δεινών που περνάει σήμερα η χώρα μας, να επανασυνδέσει ΑΜΕΣΑ, όλα τα νοικοκυριά που τους έχει διακοπεί το ρεύμα λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των οφειλών τους. Να γίνει άμεσα, εδώ και τώρα, για να αντιμετωπιστεί ο χειμώνας και η στοιχειώδης διαβίωση. Να σταματήσει ο κατήφορος της ανέχειας και της δυστυχίας και σε δεύτερο στάδιο ο κ. Στουρνάρας, να εξακριβώσει τους λεγόμενους «μπαταχτσήδες». Δεν είναι δυνατό επειδή απαιτείται η διαπίστωση των ελαχίστων που βολεύονται από κοινωνικές πολιτικές, συνακολούθως να παραμένων δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο κρύο και το σκοτάδι.

Η κυβέρνηση, να δώσει φτηνό ή και δωρεάν πετρέλαιο και ρεύμα εκεί που υπάρχει ανάγκη και να σταματήσει να δηλητηριάζει το περιβάλλον και τους πολίτες, απαιτώντας σβηστά τζάκια.. επειδή με την πολιτική της οδηγεί μία ολόκληρη κοινωνία να καίει σαμπρέλες, παπούτσια και ντουλάπια για να ζεσταθεί..

Εκείνη η ιστορία με το φάρμακο που σκότωσε τον ασθενή.. θυμάστε;; στο Ζάππειο Νο 45..

Και κάτι ακόμη: Είναι ανεπίτρεπτο και καμιά δικαιολογία δεν υπάρχει, για τον περαιτέρω βασανισμό των συμπολιτών μας, με πρόσχημα το πρωτογενές πλεόνασμα, όταν μάλιστα αυτό επιτυγχάνεται, τραγικά, με περικοπές βασικών υπηρεσιών, και κυρίως όταν λίστες τύπου Λαγκάρντ, εμβάσματα στο εξωτερικό, Off shore εταιρίες και λαθρεμπόριο καυσίμων, παραμένουν ανεξηγήτως στο απυρόβλητο.
news4all.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ