2012-04-14 17:45:11
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ
Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας... του ΟΗΕ ψηφίζουν σήμερα το σχέδιο απόφασης που θα επιτρέψει την αποστολή παρατηρητών στη Συρία για την επιτήρηση της εφαρμογής της εκεχειρίας, ανακοίνωσε η αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη Σούζαν Ράις.

«Θα συναντηθούμε στις 11:00 (18:00 ώρα Ελλάδας) με σκοπό να ψηφίσουμε επί του κειμένου», δήλωσε στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν «σε μια άλλη εκδοχή» του σχεδίου απόφασης που παρουσίασαν οι Δυτικοί.

Η κ. Ράις αρνήθηκε να μιλήσει για το πιθανό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. «Δεν είναι σώφρον να κάνουμε προβλέψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ρώσος ομόλογός της Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα εξακολουθεί να μην είναι «απόλυτα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα» των διαπραγματεύσεων τις οποίες χαρακτήρισε δύσκολες και πρόσθεσε πως περιμένει να δει το νέο κείμενο των Δυτικών.


«Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, είναι πολύ δύσκολο, αλλά σε κάθε περίπτωση αύριο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία», τόνισε χθες, Παρασκευή ο γάλλος πρεσβευτής Ζεράρ Αρό.

«Έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά υπάρχει αβεβαιότητα», επισήμανε διπλωματική πηγή.

Σκοπός της ψηφοφορίας είναι να δοθεί το πράσινο φως στην αποστολή αρχικά 30 παρατηρητών, την οποία θα ακολουθήσει, σε αρκετές εβδομάδες αποστολή 250.

Οι Δυτικοί (Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία και Γερμανία) θέλουν η νέα αυτή αποστολή να έχει τα απαραίτητα μέσα για να εκτελέσει το έργο της και ζητούν εγγυήσεις για την ασφάλεια της από την συριακή κυβέρνηση.

Η Ρωσία επιμένει σε ένα σύντομο κείμενο που δεν θα διατυπώνει πολλές απαιτήσεις από τη σύμμαχό της Συρία. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ