2013-12-25 18:00:27
Φωτογραφία για Αύξηση 800% στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας...!!!
Μπορεί η κυβέρνηση να δηλώνει εδώ και πολλούς μήνες πως δεν λαμβάνει νέα μέτρα, η πραγματικότητα όμως που θα βιώσουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά είναι εντελώς διαφορετική.

Από την επιβολή για πρώτη φορά φορολόγησης και στη μικρή ιδιοκτησία (τυπικά τώρα θεσμοθετείται η φορολόγησή της, μιας και το περιβόητο "χαράτσι" που αποφάσισε πρόπερσι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών, υποτίθεται πως επιβλήθηκε "εκτάκτως" και πάντως αμιγώς για δημοσιονομικούς λόγους) μέχρι το νέο "ποινολόγιο" της εφορίας που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 και τις προληπτικές κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων, η εικόνα που διαμορφώνεται είναι πως πως οι Έλληνες πολίτες -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- θα δουν ένα ακόμη σκληρότερο πρόσωπο της εφορίας τον καινούργιο χρόνο.

Βέβαια, δεν υπάρχει ανάγκη να περιμένει κάποιος το 2014 για να πιστοποιήσει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τα φοροδοτικά προβλήματα των πολιτών και την αναλγησία της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής.


Ενδεικτικά, έχοντας μπει τυπικώς από τις 21 Δεκεμβρίου στον χειμώνα, η ελληνική κοινή γνώμη έχει γίνει μάρτυρας της πολιτικής αυτής μέσα από το καθεστώς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Είτε με τα δυστυχήματα που είδαν το φως της δημοσιότητας επειδή οικογένειες επιχείρησαν να ζεσταθούν με άλλα -εκτός του πετρελαίου- μέσα (π.χ. μαγκάλια) είτε με την τοξική αιθαλομίχλη που επιβαρύνει ασθματικούς, άτομα με γενικότερα αναπνευστικά προβλήματα και όχι μόνο αυτούς στην υγεία (ήδη ξεπέρασε τα όρια του συναγερμού σε Ιωάννινα και Λάρισα) είτε ακόμη με την επίπτωση των αυξημένων συντελεστών ΕΦΚ και στα ίδια τα δημόσια οικονομικά, επίπτωση που όχι μόνο μαρτυρά την προχειρότητα που χαρακτηρίζει τη λήψη των αποφάσεων των αρχών, αλλά που επιπλέον θα απαιτήσει άλλα μέτρα για να κλείσει η σχετική "τρύπα".

πηγη

Πηγή: Αύξηση 800% στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας - RAMNOUSIA
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ