2012-04-15 12:17:18
Φωτογραφία για Ο Ρόσμπεργκ επανέφερε τη Mercedes στην κορυφή μετά από 57 χρόνια απουσίας!
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ επανέφερε τη Mercedes στην κορυφή μετά από 57 χρόνια απουσίας! "Παρθενική" νίκη για τον Γερμανοφινλανδό οδηγό μπροστά από τους Τζένσον Μπάτον και Λιούις Χάμιλτον.

Σχεδόν πενήντα επτά χρόνια μετά τον τελευταίο θρίαμβο της Mercedes στη Φόρμουλα 1, τα "ασημένια βέλη" επανήλθαν στην κορυφή!

Όχι με τον Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά με έναν Γερμανό οδηγό, γιο ενός Φινλανδού παγκόσμιου πρωταθλητή που πέρασε τα παιδικά χρόνια του στο Μόντε Κάρλο. Τον Νίκο Ρόσμπεργκ!

Στην 111η συμμετοχή του στη Φόρμουλα 1 ο Ρόσμπεργκ κυριάρχησε από την αρχή μέχρι και το τέλος στο Grand Prix της Κίνας, τον τρίτο αγώνα της σεζόν.

 Με άνετη νίκη και πολ ποζίσιον η Mercedes άρχισε να κερδίζει ξανά, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην τελευταία νίκη, με τον Χουάν Μανουέλ Φάντζιο να κάνει το νταμπλ στη Μόντσα στις 11 Σεπτεμβρίου 1955. Τότε η Mercedes είχε κάνει το 1-2 και αυτό θα μπορούσε να γίνει και στη Σαγκάη, αν ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν εγκατέλειπε στον 14ο γύρο μετά από λάθος των μηχανικών του, αφού ο πίσω τροχός δεν είχε "κουμπώσει".

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ